Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potpisan ugovor o početku radova na Koridoru 11 - Azerbejdžanski "Azvirt" gradi autoput od Ljiga do
Direktor preduzeća "Koridori Srbije" Mihailo Mišić potpisao je ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme "Azvirt" o izvođenju radova na deonici Koridora 11 od Ljiga do Požege, vrednosti 308 mil EUR.

Direktor kompanije "Azvirt" Kamil Alijev je, posle potpisivanja ugovora izjavio da u ovom poslu očekuje značajnu pomoć srpskih kompanija, inženjera, stručnjaka.

Prema njegovim rečima, radna snaga, građevinski materijali, tehnika i oprema će uglavnom biti iz Srbije.

- Posao ćemo ispuniti uz punu odgovornost - kazao je Alijev i izrazio nadu da će po okončanju radova deo autoputa odgovarati svetskim standardima.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov je rekao da je dosadašnji predsednik Srbije i kandidat za to mesto Boris Tadić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, prijatelj Azerbejdžana, inicijator i arhitekta ovog projekta.


NIS se širi u regionu - Naftna kompanija planira obnovu i izgradnju 300 stanica u Rumuniji, Mađarsko
"Naftna industrija Srbije" osim velikih planova u Srbiji, očigledno da ima pretenzija i za obimnijim širenjem i povećanjem tržišnog udela u regionu.

Tako je ovaj naftni gigant podsetio na javni poziv kompanijama koje bi trebalo da izvedu radove na rekonstrukciji i izgradnji oko 300 objekata benzinskih stanica u zemljama okruženja: Rumuniji, Mađarskoj, Bugarskoj, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Procenjuje se da će se u Mađarskoj raditi na oko 60 stanica za snabdevanje gorivom motornih vozila, u Rumuniji i Bugarskoj oko 100 stanica, dok će Republika Srpska i Crna Gora dobiti po oko 20 stanica.

Izvodiće se građevinski radovi, građevinsko-zanatski radovi, postavljanje čeličnih konstrukcija nadstrešnica i objekata, termotehničke izolacije, mašinske instalacije razvoda goriva i komprimovanog vazduha, elektroinstalacije, radovi na izvođenju TNG instalacija, kao i ostali radovi na opremanju objekata benzinskih stanica za pružanje usluga iz dopunskog asortimana.

Prema planovima kompanije, rekonstrukcija ali i izgradnje novih, trebalo bi da budu realizovane u periodu od tri do pet godina.

Međutim, s obzirom na to da se radi o vrlo kompleksnim i dugoročnim planovima, i sam tender koji je NIS raspisao traje čak pet godina.

Naime, prvi poziv zainteresovanim kompanijama NIS je uputio još 29. jula 2011. godine, ponuđači mogu dostavljati ponude za uvrštenje na listu kvalifikovanih ponuđača tokom celog perioda poziva (5 godina), s tim što će prikupljanje prijava za benzinske stanice čija se izgradnja i rekonstrukcija planira u ovoj godini biti obavljeno do 31.12.2012. godine.


Agreement signed to commence works on Corridor XI - Azerbaijan's Azvirt to build Ljig-Pozega highway
Director of the Koridori Srbije company Mihajlo Misic inked Saturday evening with representatives of the Azerbaijani company Azvirt a EUR 308 million agreement on the construction of a E-763 highway section through Serbia, Tanjug news agency reports.

Azvirt Director Kamil Aliyev said after the signing ceremony that he expected a great help from Serbian companies and experts.

Workers, construction material, and equipment will mainly be from Serbia, he noted.

Azerbaijani Ambassador to Serbia Eldar Hasanov said that Democratic Party (DS) presidential candidate Boris Tadic attended the signing of the agreement, adding that he was a friend of Azerbaijan and the initiator of that project.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta