Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Srpska preduzeća na najvećem svetskom sajmu robnih marki PLMA u Amsterdamu
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) organizovala je nastup srpskih preduzeća na najvećem svetskom sajmu robnih marki PLMA, koji traje još danas u Amsterdamu.

Na nacionalnom štandu Srbije, površine od 108 m2, predstavlja se 11 domaćih kompanija iz oblasti prehrambene industrije - "Agropartner", "Aroma 1990", "Bilje Borča", "Duga Fruit", "Esensa", ITN, "Kondiva", "Master Frigo", PFI, "Sweet Art" i "Venac".

Srpske firme će imati prilike za sastanke sa vodećim maloprodajnim lancima koji su još pre početka sajma potvrdili dolazak na nacionalni štand Srbije, saopštila je SIEPA.

Jedna od glavnih prednosti proizvodnje robnih marki za maloprodajne lance jeste to što proizvođač nema troškove marketinga i pakovanja, pa je samim tim i cena proizvoda niža u odnosu na proizvođačke marke.

Učešće robnih marki u ukupnoj maloprodaji u EU iznosi preko 35%. U Srbiji je situacija nešto drugačija i taj procenat iznosi oko pet odsto, ali predstavlja povećanje u odnosu na period od predhodne tri godine.

Sajam PLMA se održava već skoro tri decenije i predstavlja vodeće mesto okupljanja i susreta najvećih trgovinskih lanaca i proizvođača robnih marki.


Greek banks to be recapitalized by 25 May 2012
Greece's four largest commercial banks will receive 18 billion euros ($23 billion) recapitalization funds by Friday, Reuters cited a senior banker at one of the four as saying on Tuesday.

- We will get the money by Friday at the latest. Maybe we will get it tomorrow - said the banker, who declined to be identified.

The funds are needed to recapitalize Alpha Bank, National Bank of Greece, EFG Eurobank and Piraeus Bank.

Once they receive the recapitalization, in the form of European Financial Stability Fund (EFSF) bonds, the banks will be able to resume funding operations with the European Central Bank, he said.

- With this 18 billion euros in EFSF bonds we will participate again in ECB liquidity operations - the banker told Reuters.

The ECB suspended some Greek banks from funding operations last week because their capital was too low, forcing them to obtain higher-cost funding from an emergency program at the Bank of Greece.

Greek banks saw much of their capital vanish this year because of losses in an historic bond swap that wiped out most of the value of their holdings of Greek government debt.

Recapitalizing the banks is a crucial element of a bailout Greece received in March from the European Union, ECB and International Monetary Fund.


"Knjaz Miloš" očekuje ulazak na hrvatsko tržišteKompanija "Knjaz Miloš" saopštila je danas da je pre
Kompanija "Knjaz Miloš" saopštila je danas da je predstavila Srbiju na Međunarodnom festivalu vode u Rovinju, i da očekuje da će se njihovi proizvodi prodavati i na hrvatskom tržištu.

Kako se navodi, ta kompanija se nada da će se zbog primene CEFTA sporazuma, kao i otvorenosti srpskog tržišta za regionalne proizvođače, "Knjaz Miloš" vratiti na police prodavnica u Hrvatskoj.

U saopštenju se dodaje da je veoma bitno i usaglašavanje regionalnih zakonodavstava i propisa u ovoj oblasti, uz poštovanje pravila o kategorizaciji i autorizaciji voda koja nalaže Evropska unija.

- Na srpskom i crnogorskom tržistu kompanija "Knjaz Miloš" je lider u gaziranim i negaziranim vodama ("Knjaz Miloš" i "Aqua Viva"), a godišnje na domaća i strana tržišta plasira preko 200 miliona litara vode, energetskih pića i sokova - dodaje se u saopštenju.

"Knjaz Miloš" je od 2004. godine u vlašnistvu investicionog fonda "Salford" koji je u zadnjih sedam godina uložio oko 50 mil EUR u razvoj i modernizaciju poslovanja.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta