Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Danijeli našao partnera u Srbiji
Danijeli je ipak stigao u Srbiju. Doduše ne u Šabac, gde je trebalo da pravi veliku čeličanu, već u Kragujevac.

Odakle će preko svojih ispostava u Nemačkoj i Austriji dobijati mašinske delove i sklopove koji se proizvode u ovdašnjem preduzeću Orion.

Reč je o proizvodnji stotinak pozicija za mašine koje italijanski gigant koristi u svojoj proizvodnji. Isporuka prvog kontingenta biće obavljena već ovog petka.

Vlasnik i direktor Oriona Dragiša Ilić kaže da nije reč o velikoj količini, ali dodaje da očekuje da se za kratko vreme, "budući da su izuzetno zadovoljni našom organizacijom posla, dostigne nivo u vrednosti od oko milion evra".

Ugovor sa nemačkom i austrijskom ispostavom Danijelija širom nam otvara vrata i za saradnju sa matičnom kompanijom. To je izuzetno važno, budući da je firmama kao što je naša pre svega važan kontinuitet proizvodnje, dodaje on.

Firma Orion osnovana je 1990. godine, a tokom poslednje decenije specijalizovala se za proizvodnju delova i sklopova za različite industrijske mašine. Inače, Orion izvozi 98 odsto svojih proizvoda.

"Mi smo se na vreme opredelili za izlazak na svetsko tržište, a ukoliko se dostigne potreban nivo, poslovanje može biti izuzetno plodonosno. Na inostranom tržištu naplata je sigurna, pa nas zato mnogo i ne dotiču stalne promene kursa", objašnjava Ilić za Politiku.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta