Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Uniqa" preuzima EBRD-ove udele u ograncima u Hrvatskoj, Mađarskoj i Poljskoj
Austrijska osiguravajuća kuća "Uniqa" objavila je da je s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala sporazum o preuzimanju njenih manjinskih udela u ograncima "Uniqa"-e u istočnoj i srednjoj Evropi, uključujući i Hrvatsku.

Sporazum uključuje EBRD-ov udeo od 20% u hrvatskom ogranku, udeo od 15% u mađarskom ogranku, te 30,2% odnosno 31,5% udela u dva ogranka kuće "Uniqa" u Poljskoj.

Očekuje se da će transakcija biti zaključena u narednim nedeljama, saopštili su iz austrijske osiguravajuće kuće. Dodaje se i da su dve strane dogovorile da će kupoprodajnu cenu zadržati u tajnosti.

Transakcija je sastavni strategije rasta "Uniqa"-e, koja je najaviljena u martu ove godine, ističe se u saopštenju.

Austrijska osiguravajuća kuća namerava da udvostruči bazu klijenata, sa 7,5 miliona u 2010. na 15 miliona do 2020, i da povećati zaradu za do 400 mil EUR u razdoblju od 2010. do 2015. Da bi to postigli, u kompaniji "Uniqa" se fokusiraju na temeljno poslovanje na ključnim tržištima u Austriji i istočnoj i srednjoj Evropi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta