Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Zaustavljanje "Železare" moglo bi da ugrozi "Lohr" - Zalihe sirovina u Bačkoj Topoli dovoljne do kra
Fabrika za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lohr" u Bačkoj Topoli mogla bi da ima probleme u proizvodnji ukoliko u narednih šest meseci ne bude pokrenuta proizvodnja u smederevskoj železari, koja ih snabdeva čeličnim limom.

- Za to vreme obezbeđene su zalihe sirovine koje omogućavaju stalnu produkciju od 14 do 16 prikolica sedmično, koje se isporučuju na rusko tržište - rekao je Tanjugu direktor "Lohr"-a Željko Cvetićanin.

On je dodao da je celokupan izvoz tog preduzeća, čiji je vlasnik francuska grupa "Lohr", baziran na prodaji proizvoda srpskog porekla na rusko tržište, gde su oslobođeni poreza na osnovu pogodnosti Sporazuma o slobodnoj razmeni sa Rusijom.

Cvijetićanin je rekao da očekuje da će do kraja godine biti pronađen strateški partner za "Železaru" i da će obustavljena proizvodnja krenuti, a time bi se rešio problem snabdevanja čelikom fabrike u Bačkoj Topoli.

"Lohr" se, posle nekoliko godina krize u automobilskoj industriji u Rusiji, koja je kupac njihovog proizvoda, ponovo dobro pozicionirao na tom tržištu, pa se sada radi planiranim kapacitetom.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta