Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt" rangiran među 200 najvećih projektantsko-konsultantskih svetskih kompanija
Ugledni američki časopis "Engineering News Record" (ENR) objavio je rang listu najvećih internacionalnih kompanija, rangirajući ih prema ukupnom prihodu koji ostvaruju na inostranom tržištu.

Na rang listi najvećih svetskih projektantsko-konsultantskih kompanija, "Energoprojekt" je zauzeo 124. mesto. Naš najveći građevinski holding ovim je napredovao, jer je prethodne godine bio 127.


BIP od novembra ponovo pravi pivo
"Beogradska industrija piva", nakon raskidanja privatizacionog ugovora i restrukturiranja, posle dužeg vremena je ponovo stala na noge. Zapošljavaju 530 radnika, prosečna plata je 42.000 hiljade dinara, prave "tonik" i "egzotik" i kvas u limenci, a u sladari tog preduzeća, koja nije radila sedam godina, uskoro će početi da prerađuju ječam i opet će proizvoditi pivo.

Pivo iz obnovljene sladare na Mostaru moći će da se nađe na tržištu već polovinom novembra. Tako će se, kaže direktor Milivoje Draganić, uštedeti od 35 do 40 miliona dinara godišnje i obezbediti potrebna sirovina od 4.000 tona slada.

- Imaćemo i realnu uštedu od 10 do 15 dinara po kilogramu, u odnosu na slad kupljen od drugih proizvođača, a i zaposlićemo još 10 radnika - ističe direktor.

On kaže da je u fabrici trenutno u toku probni period proizvodnje slada, koji je trebalo da se završi za 20 dana, kada ćemo imati kompletnu sliku o realnim kapacitetima. Sladara nije radila sedam godina, a u nju je uloženo 40.000 EUR.


Energoprojekt ranks among world's 200 largest international design and consulting companies
Renowned American Magazine, Engineering News Record (ENR) published the largest world companies ranking list, ranking them all according to the overall income they generate at foreign market.

Energoprojekt took 124th place on the list of the world's largest international design and consulting companies. Our construction holding thus made progress because last year it won number 127.
 


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta