Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS ulaže 1,5 mlrd EUR u razvoj i modernizaciju poslovanja do 2015.
"Naftna industrija Srbije" planira da u naredne tri godine u razvoj i modernizaciju poslovanja uloži po 500 mil EUR godišnje, a od 2015. po milijardu evra, izjavio je danas generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

On je, na predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2011. godinu, rekao da će u naredne tri godine 30% investicija biti usmereno u preradu, 30% u proizvodnju nafte i gasa, a 40% u promet, a od 2015. 95% investicija biće usmereno u proizvodnju.

Kravčenko je rekao da bi u oktobru trebalo da bude puštena u rad modernizovana Rafinerije nafte u Pančevu, a početkom 2013. započeće modernizacija rafinerije u Novom Sadu.

On je rekao da NIS planira da uloži značajna sredstva u otvaranje benzinskih pumpi i zemljama okruženja - Bugarskoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini.

Kravčenko je dodao da NIS svoje poslovanje zasniva na tri principa - ekonomija, ekologija i socijalna odgovornost, i da su za to usvojeni standardi koji se i primenjuju.

On je ponovio da je plan da do 2020. godine NIS proizvodi pet miliona tona nafte i gasa, dok je sadašnja proizvodnja 1,7 miliona tona. Kravčenko je naveo i da je plan da rezerve nafte i gasa budu u 2020. godini 120 puta veće od tekuće proizvodnje.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a za 2011. godinu ocenjen je višom ocenom B+, u odnosu na 2010. što ukazuje na značajan napredak koji je ostvarila ta kompanija.

Direktor revizorske kuće KPMG Boris Milošević rekao je da NIS može i da teži najvišoj oceni A, i treba da posluži kao primer ostalim kompanijama.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta