Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Četiri osobe lišene slobode zbog "Jugoremedije"
Pripadnici MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Zrenjanin, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Zrenjanina, lišili su slobode četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili privredno društvo "Jugoremedija" za oko 600.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, slobode su lišeni v.d. generalnog direktora "Jugoremedija" Zdravko Deurić (49), v.d. direktor u "Luksol farmaciji" i "Panfarm" Milana Zlokas (28), ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47) i finansijski direktor "Jugoremedije" Ankica Malušić (48), svi iz Zrenjanina.

Osumnjičeni Deurić, Zlokas i Malušić su u saučesništvu sa Gregovićem tokom 2011. godine prilikom osnivanja privrednog društva "Penfarm", od strane "Jugoremedija" i "Luksol farmacije", procenom vrednosti zemljišta i akcija "Jugoremedije" koja je bila viša od tržišne, kao i falsifikovanim nepotpisanim izveštajem o proceni vrednosti licence lekova manjoj od tržišne vrednosti pribavili korist privrednom društvu "Luksol farmacija" u iznosu od 55.396.100 dinara i na taj način oštetili preduzeće "Jugoremediju".

Osumnjičeni su vrednost zemljišta (koje je u novo preduzeće unela "Luksol farmacija") prikazali u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak Gregović.

Takođe, osumnjičeni su vrednost akcija "Jugoremedije" u vlasništvu "Luksol farmacije" prikazali u iznosu od 300.000 evra iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

Oni su, takođe, izvršili prenos kompletnog prava obnove i registracije lekova "Cliacil" i "Tolycar" sa privrednog društva "Jugoremedija" na privredno društvo "Penfarm" po ceni od 63.740,00 evra iako je stvarna vrednost 651.240,00 evra, a na osnovu falsifikovanog nepotpisanog izveštaja o proceni vrednosti licenci navedenih lekova sačinjenog od tzv. "stručnog tima Jugoremedija Zrenjanin".

Pripadnici MUP-a nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju navedenoh preduzeća i lica, navedeno je u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta