Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS ulaže 2 milijarde evra do 2014.
Beograd -- Naftna industrija Srbije investiraće u Srbiju do kraja 2014. godine oko dve milijarde evra, rečeno je u toj kompaniji.
NIS planira da učestvuje na tenderu za istraživanje i proizvodnju uljnih škriljaca u Aleksincu.

A od 2015. do 2020. godine u Srbiju će ta firma da uložiti više od tri milijarde evra, saopštilo je ministarstvo rudarstva, posle sastanka sa delegacijom NIS-a.

Na sastanku je još jednom potvrđeno opredeljenje NIS-a da je strateški cilj transformisanje iz nacionalne kompanije u lidera u regionu, uz kapitalizaciju kompanije od 10 milijardi dolara do 2020. godine.

Diversifikacija poslovanja NIS-a biće usmerena u proizvodnju energije uz pomoć čvrstog goriva, gasa i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Ministru Bačeviću je saopšteno da NIS planira da učestvuje na tenderu za istraživanje i proizvodnju uljnih škriljaca u Aleksincu, najvećem nalazištu uljnog škriljca u Evropi, sa više od dve milijarde tona procenjenih rezervi.

NIS, kako je istaknuto, do 2015. godine planira da investira više od 400 miliona evra u ekološke projekte u Srbiji, a ciljno sponzorstvo i dobrotvorni rad biće i dalje pravci delovanja te kompanije, navodi se u saopštenju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta