Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Tigar Tyres" planira da investira 170 mil EUR u proširenje proizvodnih kapaciteta u Pirotu
Kompanija "Tigar Tyres" planira da investira 170 mil EUR u proširenje proizvodnih kapaciteta u Pirotu i zaposli novih 700 radnika, a nemački "Bosch" 71 mil EUR, uz otvaranje 620 radnih mesta u fabrici u Pećincima, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Posle odvojenih razgovora sa predstavnicima te dve kompanije, Dinkić je rekao da francuski proizvođač automobilskih guma "Michelin", koji je 2005. kupio fabriku "Tigar Tyres" u Pirotu, planira da duplira proizvodnju koja je namenjena za izvoz.

Investicija "Tigar Tyres" omogućiće da u Srbiji bude otvoreno još 700 novih radnih mesta u fabrici u kojoj je sada zaposleno 1.900 radnika, dodao je Dinkić.

Nemački "Bosch" planira izgradnju fabrike u opštini Pećinci za proizvodnju sistema brisača za automobile, koju bi trebalo da završi do kraja godine i to će biti prva faza, rekao je Dinkić i napomenuo da do kraja godine bi trebalo da bude podignuta proizvodna hala od 22.000 metara kvadratnih, a naredne godine biće duplirana njena površina.

Već je objavljen konkurs za 25 inženjera elektro i mašinske struke, koji će biti poslati u Nemačku na obuku, a kada fabrika u Pećincima bude potpuno završena u njoj će raditi 620 radnika, rekao je Dinkić i napomenuo da "Bosch" spada među najveće svetske kompanije.

Dinkić je nagovestio skorašnji dolazak još nekoliko značajnih kompanija iz inostranstva koje nameravaju da investiraju u Srbiji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta