Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Konzorcijum iz BiH kupio čačansku "Čipsaru" za 1 mil EUR
Tročlani konzorcijum iz BiH, među kojima je i advokat Tomislav Bajević, brat legendarnog fudbalera Duška Bajevića, kupio je nekadašnju Čipsaru iz Čačka za 1 mil EUR, saznaje "Press".

Na oglas za prodaju "Čipsare", koji je bio raspisan 30. jula 2012. godine a koji je istekao 7. septembra, stigla je samo jedna ponuda i to konzorcijuma koji čine tri osobe. Pored Bajevića, tu su i biznismeni iz BiH Vlatko Barbarić iz Čitluka i Žarko Dragičević iz Gacka.

- Oni su "Čipsaru" kupili za 1 mil EUR, sa čim su se saglasili poverioci, banke, radnici i Poreska uprava Srbije. Procenjena tržišna vrednost imovine ovog preduzeća bila 3,61 mil EUR, ali ta cena nije bila obavezujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponuda - kaže za "Press" sagovornik, koji je učestvovao u pregovorima.

Biznismen iz Čitluka Vlatko Barbarić vlasnik je vinarije "Hercegovina produkt", etno-sela u Međugorju i lanca trgovina "Unionfoods". Lanac trgovina "Unionfoods" u BiH se bavi distribucijom rashlađenih i nerashlađenih proizvoda i sarađuju sa poznatim svetskim proizvođačima prehrambenih proizvoda. Barbarić je zajedno sa svojim bratom podigao Herceg etnoselo u Međugorju na oko 40.000 kvadrata, a koje čini pedesetak kamenih kuća.

Biznismen Žarko Dragičević iz Gacka je vlasnik preduzeća za projektovanje, inženjering i trgovinu "Termograding", koja zapošljava preko 200 radnika. Glavni partner "Termogradinga" su "Rudnik" i TE "Gacko". Kako su pisale "Nezavisne novine", sredinom 2007. godine bio je upleten u aferu oko malverzacija u "Elektrodoboju". Veliki je ljubitelj konjičkog sporta i vlasnik je ergele "Daničevo".

Pre uvođenja stečaja u "Čipsari" je radilo 139 radnika radnika, koji su u protekle dve godine nekoliko puta protestovali. Predsednik sindikata nekadašnje fabrike Zoran Zečević nije upoznat sa planovima novih vlasnika firme, jer do sada još nisu imali kontakt. Nekadašnji radnici očekuju da budu pozvani u firmu kada počne sa radom i u toj nameri tražiće podršku Vlade Srbije i sindikata.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta