Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
RWE ide iz Hrvatske u Srbiju - Nemci zbog TENT-a odbili da učestvuju u izgradnji termoelektrane "Plo
Energetska kompanija RWE saopštila je da neće učestvovati u izgradnji bloka termoelektrane "Plomin C" u Hrvatskoj, a veruje se da je razlog tome odluka Nemaca da učestvuju u uzgradnji bloka B3 u našoj termoelektrani "Nikola Tesla".

RWE je dugogodišnji partner "Hrvatske elektroprivrede" u "Plominu", a Nemci u svom vlasništvu imaju čak polovinu ovog objekta.

Iako su dobili poziv za strateško partnerstvo u gradnji novog bloka termoelektrane, u RWE su odlučili samo da pruže tehničku podršku projektu.

Hrvatski mediji povezali su odluku RWE sa najavljenom gradnjom bloka B3 u TENT-u, o kojoj su nedavno u Nemačkoj razgovarali potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministarska energetike Mihajlović i zvaničnici nemačke vlade.


"Podravka" preuzima kompanije iz Srbije?
Srbija je veoma značajno tržište za hrvatsku kompaniju "Podravka" i razmišljamo o nekoliko potencijalnih partnera za saradnju ili preuzimanje, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora "Podravke" Zvonimir Mršić.

Mršić nije želeo da otkrije o kojim kompanijama iz Srbije je reč, potencijalnim partnerima "Podravke".

Kako je istakao, "Podravka" u Srbiji ima veliki problem u poslovanju sa nestabilnim kursom dinara, jer prihodi od prodaje u dinarima rastu, ali ih inflacija pojede i "kada se to pretvori u evre onda ste u gubitku".

On je u izjavi novinarima u PKS, ukazao na veliki značaj ekonomske saradnje i integracije među zemljama regiona jugoistočne Evrope, istakavši da je to jedan od načina da se izađe iz ekonomske krize.

- Ono što naše vlade mogu učiniti jeste da podstaknu saradnju unutar regije, da svaka zemlja više izvozi u drugu - poručio je Mršić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta