Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Modernizacija Aerodroma "Nikola Tesla" sopstvenim snagama
Bez velike medijske pompe i ceremonije otvaranja, Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je rekonstruisani prostor terminala 1, koji sada po komforu i izgledu ne zaostaje za svetskim vazdušnim lukama.

Trenutno se na Aerodromu proširuje betonska platforma za prijem aviona. Završena je nabavka šest novih avio-mostova, a u planu je i rekonstrukcija rulne staze. Investicije bez kredita iz sopstvenih prihoda, finansira beogradski aerodrom.

Aerodrom "Nikola Tesla" u poslednje dve godine dobio je nove sadržaje, kao što su VIP salon, salon za decu, veliki fri šop, dva restorana. Putnici sada mogu više vremena da provedu u takozvanoj transfer zoni.

Putnici kažu da je treminal prelep i funcionalan i da se u njemu osećaju prijatno.

Prva faza rekonstrukcije terminala Aerodroma "Nikola Tesla" vredna 650 miliona dinara je gotova. Na međunaronom tenderu ovaj posao dobila je domaća firma "Deneza", koja je pristala da rekonstrukciju vrši dok Aerodrom radi. U vreme rekonstrukcije Aerodom je letos oborio i rekord po broju usluženih i otpremljenih putnika.

- Znači dosta u smislu podizanja kompetemcija, znanja i referenci firme s obzirom da su ovakvi projeki retkost na našim prostorima i završiti jedan ovakav projekat u Srbiji znači mnogo. S druge strane smo dokazali da domaća građevinska operativa može da se nosi sa ovakvom vrstom projekta - kaže Vladimir Mićić iz kompanije "Deneza".

Uvedena je savremena elektronska oprema za detekciju oružja i eksploziva. Rekonstruisani su toaleti, a novi dodati na samim izlaznim terminalima i stvorena baza novog prostora.

Na Aerodromu će uskoro u potpuno novom obnovljenom terminalu biti otvorene prodavnice najpoznatijih svetskih brendova, ali i srpska kuća, gde će se prodavati domaći proizvodi, narodna radinost i suveniri. Ovo je tek početak sveobuhvatne rekonsturkcije aerodoma u šta će u naredne tri godine biti uloženo 40 miliona evra iz sopstvenih prihoda.

Završena je nabavka za 6 novih avio-mostova, a na tenderu je pobedila kineska kompanija koja će isporučiti savremene mostove koji se prilagođavaju tipu aviona koji je na prijemu.

U planu je da se započne rekonstrukcija starog terminala 1 i da se Aerodrom do 2016. godine osposobi da bude najveći i po kvalitetu usluge najbolji aerodrom u regionu.


Emirati ulažu 130 mil EUR u "Jugoimport SDPR"?
Nakon dogovora o investiranju u srpsku poljoprivredu, Ujedinjeni Arapski Emirati uskoro će potpisati ugovor sa Srbijom, vredan 130 mil EUR, o ulaganju u "Jugoimport SDPR", saznaje "Blic". Izvor tog lista kaže da će princ prestolonaslednik i prvi šeik Emirata Muhamed bin Zajed al Nahjan ponovo doći u Beograd, ali ovog puta u privatnu posetu Aleksandru Vučiću, prvom potpredsedniku Vlade.

- Uskoro se očekuje potpisivanje velikih ugovora između Srbije i UAE, prvenstveno za "Jugoimoprt SDPR" i namensku industriju. Reč je o ulaganju u raketne sisteme - potvrđeno je "Blicu" u kabinetu ministra odbrane.


Gazprom to buy state-owned stake in Croatia's INA?
According to the Moscow Times, the Croatian government may sell its stake in the national oil company INA, and the first in the line to buy that stake may be the Russian national gas company Gazprom, whose officials have recently visited Croatia. The acquisition of a stake in INA would perfectly fit into Gazprom's investment strategy.

Let us remind that Gazprom officials met with the representatives of the Croatian government and President Ivo Josipovic in Zagreb.

Among the rest, Gazprom is interested in building gas power plants and exploring oil and gas in Croatia, First Deputy Prime Minister of Croatia Vesna Pusic revealed after the meeting held some ten days ago.

Gazprom CEO Alexei Miller stressed that aside from the construction of a gas-powered thermal power station, Gazprom was also interested in supplying natural gas derivatives as fuel for vehicles.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta