Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Osnivanje Razvojnog fonda Vojvodine u narednih nekoliko dana
Razvojni fond Vojvodine biće osnovan u narednih nekoliko dana, nakon što Vlada Vojvodine i Vlada Srbije potpišu ugovor o njegovom osnivanju, potvrdio je za RTV pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman. Uskoro će biti poznato i koja će, od ukupno pet zainteresovanih banaka, preuzeti ono što ostane od Razvojne banke Vojvodine.

Sutra ističe zakonski rok od osam dana za dve vlade da usaglase i potpišu Ugovor o osnivanju Razvojnog fonda Vojvodine.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za finansije, predstavnici Vlade Vojvodine i Srbije usaglasili su tekst tokom praznika, pa bi Fond u najkraćem roku mogao biti osnovan, a predloženo je da se na mestu direktora Fonda nađe dosadašnji direktor Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić.

- Taj tekst treba da se nađe sutra na sednici Vlade Pokrajine, verujem da će se u prvom terminu naći i na sednici republičke vlade. Tada će biti određeni potpisnici i neposredno nakon toga biće potpisan i Ugovor o osnivanju Fonda.

Vlada Vojvodine izjasniće se i o predlogu da pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman i dosadašnji direktor Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić budu članovi Komisije koja će odlučivati o budućnosti dela aktive i preko 500 zaposlenih Razvojne banke.

U komisiji će biti još predstavnik Ministarstva finansija i Agencije za osiguranje depozita, a odlučivaće između pet banaka zainteresovanih da preuzmu deo aktive Razvojne banke Vojvodine. To su UniCredit, Societe Generale, Volksbank (Sberbank) i Credi Agricole, dok još nije jasno koja je peta.

- Mi ćemo gledati koja je tu najpovoljnija finansijska ponuda i ono što je možda najbitnije, koliko će ta banka preuzeti zaposlenih od RBV. To će sigurno biti jedan od važnijih elemenata za odlučivanje.

Radoman dodaje da pokrajinska vlada priprema i platformu o tome kako bi trebalo da izgleda Zakon o finansiranju Vojvodine, u čiju izradu ulaze krajem januara sa 17 članova Ministarstva finansija.


"Benlian foods" otvorio fabriku konditora u Nišu - Posao za oko 100 radnika
Firma "Benlian foods" otvorila je u Industrijskoj zoni "Istok" (EI) novi pogon za proizvodnju konditorskih proizvoda. U objektu koji je izgrađen i opremljen za samo osam meseci zaposleno je 80 radnika.

Zamenika generalnog direktora firme "Benlian foods" Bojan Vukadinović izjavio je da će narednih meseci zaposliti još dvadesetak radnika.

- U planu je postavljanje novih proizvodnih linija, što će za rezultat imati povećanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Mesečno će se u novoj fabrici proizvoditi 200 tona konditorskih proizvoda poput "roki rajsa", pralina i čokoladnih bananica - izjavio je Vukadinović.

Za otvaranje novog pogona firma "Benlian foods" dobila je podršku Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i lokalne vlasti.

Grad Niš je ovoj firmi čiji je vlasnik Rafi Karapet Benlian


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta