Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Počeli razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije (NBS) u Beogradu, delegacija Srbije počela je razgovore sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Delegaciju Srbije predvode guverner NBS Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Lazar Krstić.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbiji aranžman sa MMF-om potreban zbog kredibiliteta ekonomske politike koju Srbija vodi i poručio da je potrebno dogodine smanjiti budžetski deficit.

Dačić je najavio da će s misijom MMF-a razgovarati u četvrtak i ponovio da je Srbiji aranžman s tom finansijskom institucijom potreban ne zbog novca, već zbog kredibiliteta ekonomske politike.

- Mi želimo aranžman sa MMF-om, pre svega sa Svetskom bankom i videćemo da li je to moguće - rekao je premijer i naveo da MMF ovoga puta nema pregovaračku misiju, već želi da "snimi" stanje i da preporuke.

Potpredsednik Vlade i ministar rada Jovan Krkobabić najavio je da će srpska strana u razgovorima sa MMF-om razmotriti sve predloge penzijske reforme i da neće dozvoliti improvizacije.

- Tek ćemo razgovarati o tim problemima i oceniti da li u ovom trenutku postoje uslovi za neku dodatnu reformu. Ne znam kakvih sve ima predloga, ali sve što stigne na sto razmotrićemo, videćemo, pa ćemo o tome razgovarati - rekao je Krkobabić novinarima.

Tokom posete misije MMF-a, koja će boraviti u Beogradu do 7. oktobra 2013, biće razmotrena najnovija makroekonomska kretanja, program reformi, kao i aktivnosti na pripremi budžeta za 2014. i dugoročne fiskalne strategije.

Razgovaraće se i o izvršenju budžeta za ovu godinu, monetarnoj politici, kretanjima javnog duga, strukturnim reformama i reformama u penzijskom sistemu i na tržišta rada."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta