Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
NIS dobio prestizno priznanje za izvanredne rezultate
U obrazloženju nagrade koju dodeljuje švedska kompanija Ist kapital, specijalizovana za ulaganja na tržištima u razvoju, navodi se da je NIS, jedna od najvećih vertikalno integrisanih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, prošla kroz ogromnu transformaciju od prodaje 2008.

"Modernizacija, uvođenje novih tehnologija i unapređenje poslovnih procesa su NIS, iz preduzeća koje je pravilo gubitke, doveli do visoko profitabilne kompanije sa profitom od 500 miliona dolara u 2012", navodi se u obrazloženju nagrade koja se dodeljuje za izuzetne rezultate u oblasti prodaje, tržišnog učešća i rasta profita.

Dodaje se da je NIS u isto vreme, napravio ogroman napredak u korporativnom upravljanju, te da je transparentnom komunikacijom prema manjinskim akcionarima, uvodeći jasnu politiku dividendi, uspostavio nove standarde korporativnog upravljanja među kompanijama u Srbiji.

"Velika je čast i zadovoljstvo primiti nagradu na koju smo ponosni iz barem dva razloga. Prvo, jer je ovo priznanje da smo na pravom putu i da su investicije u razvoj i inovacije od dve milijarde evra u poslednje četiri godine dovele do pravih rezultata", izjavio je generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

Drugo, nagradu nam dodeljuje akcionar koji nas poznaje bolje od ostalih i koji pažljivo motri na naše poslovne poteze, kazao je Kravčenko, koji je obećao nastavak transparentnog poslovanja, unapređivanja efikasnosti i ulaganja u rast i razvoj od 1,5 milijardi evra u ovoj i u naredne dve godine.

Ovo je deseta godina otkako je Ist kapital ustanovio nagrade za izvanredne rezultate koje postižu kompanije u njihovom investicionom portfoliju, navedeno je u saopštenju NIS-a.

Ist kapital je osnovan 1997. godine, sedište kompanije je u Stokholmu, upravlja sa 3,6 milijardi evra sredstava, ima kancelarije u Hongkongu, Kijevu, Luksemburgu, Moskvi, Oslu, Parizu i Talinu.

Svoju investicionu strategiju Ist kapital bazira na poznavanju tržišta, analizi poslovanja i čestim posetama investicionih timova kompanijama u čije akcije ulažu sredstva. Ist kapital je sa 0,24 odsto učešća u kapitalu drugi po veličini mali akcionar NIS-a.

Dobitnici Ist kapital priznanja ove godine su i Ksel, najveći mobilni operater u Kazahstanu, M.video, najveći ruski maloprodavac električne opreme i Jandeks, najveći internet pretraživač u Rusiji.

U prethodnih 10 godina, među dobitnicima priznanja su bili i najveća ruska banka Sberbanka, poznata turska avio kompanija Turkiš erlajns, jedna od najvećih bankarskih grupacija u regionu Rajfajzen internešenel, kao i poznata regionalna kompanija Atlantik grupa.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta