Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Pavgorod" iz Foče kupio novosadsku fabriku "Motins"
Novi vlasnik fabrike za proizvodnju delova za automobilsku industriju "Motins" je preduzeće iz Foče "Pavgord", čiji je vlasnik Gordan Pavlović.

Kako piše "Dnevnik", on je ovo novosadsko preduzeće kupio iz bankrota za svega 200 miliona dinara.

Procenjena vrednost fabrike kretala se oko 8 mil EUR, koliki su bili i dugovi. Pavlović je inače vlasnik rudnika mrkog uglja "Maljevina", a bavi se i trgovinom, prevozom, izgradnjom građevinskih objekata i održavanjem puteva.

"Motins" je prodat iz trećeg pokušaja, pošto svojevremena namera poverilaca da fabrika automobilskih delova stane na noge nije uspela. Proizvodnja je prekinuta još juna 2011. godine, kada je fabrici isključena struja zbog duga.

U "Motinsu" je svojevremeno bilo zaposleno 380 radnika. Podsetimo, nekadašnji "27. mart", privatizovan je pre više od pet godina i novi vlasnik postalo je preduzeće "NS Don" koje je tada najavilo ambiciozne planove ulaganja u tehnologiju. Međutim, to preduzeće je otišlo u stečaj juna 2011. godine, a radnici na biro, da bi nepunih godinu dana kasnije Razvojna banka Vojvodine, kao najveći poverilac, ponovo pokrenula proizvodnju.

Tada je zaposleno 77 od 372 radnika, a plan Vlade Vojvodine bio je da se od januara zaposle svi radnici. Međutim, propašću RBV i to preduzeće je otišlo u bankrot.


Sutra prospekti "Galenike" i "Politike"
Agencija za privatizaciju najavila je da će sutra objaviti prospekte društava "Galenika“ i „Politika“ AD, kao i odluke o restrukturiranju ta dva preduzeća.

Pored osnovnih podataka o preduzećima, prospekti će sadržati i podatke iz finansijskih izveštaja za 2011. i 2012. godinu i podatke o imovini.

Pisma o zainteresovanosti za kupovinu kapitala, odnosno imovine navedenih društava, treba da se dostave Agenciji za privatizaciju i subjektima privatizacije, u roku od 30 dana od dana oglašavanja prospekta.

U skladu sa inicijativom Ministarstva privrede od 14. novembra, privatizaciji prethodi postupak restrukturiranja kojim će se predvideti predmet i način privatizacije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta