Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nova KBM banka povećava udeo u kragujevačkoj KBM banci
KBM banka je započela proces povećanja postojećeg vlasničkog udela u banci sa dosadašnjih 78 na 89%, što je u skladu sa odredbama ugovora iz 2010, kada je Nova KBM postala većinski vlasnik kragujevačke Credy banka.

Usvojenim novim organizacionim promenama smanjen je i broj zaposlenih. Ceo postupak izveden je saglasno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru u banci. Usvojeni program rešavanja viška zaposlenih izvršen je uz saglasnost sindikata, pri čemu je Upravni odbor poštovao integritet zaposlenih i iskazao razumevanje za socijalne aspekte utvrđenog broja viška. Svi radnici sa prestankom radnog odnosa dobili su otpremninu koja je propisana Zakonom o radu Republike Srbije.

KBM banka, bivša kragujevačka Credy banka, napravila je potrebne i neophodne korake za realizaciju Kako je banka navela u saopštenju, "donete odluke omogućiće jačanje trenutne pozicije KBM banke na tržištu Srbije i predstavlja osnovu za njen dalji razvoj". Sa ciljem prestrukturiranja i uz nužnu racionalizaciju poslovanja, Upravni odbor KBM banke je doneo promene u organiziraciji, centralizaciji poslova, racionalizaciji poslovne mreže, prodaji viška imovine, kao i optimizaciji broja zaposlenih.

U skladu sa usvojenom Strategijom u KBM banci završava se potrebno prestrukturiranje i racionalizacija poslovanja. Do kraja godine, KBM banka planira otvaranje centralne poslovnice u Beogradu i završetak renoviranje glavne filijale u Kragujevcu.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta