Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Potvrđeno:Austrijanci hoće Železaru
Investicioni fond iz Austrije WFA potpisao je memoradum o zainteresovnosti za kupovinu 100 odsto kapitala Železare Smederevo, kaže direktor Bojan Bojković.

"Oni su administrativno bili najbrži u protoku dokumentacije, sastanaka u Ministarstvu privrede i sa ostalim organima u Vladi i tražili su takav dokument, da imaju i napismeno, dok ostale zainteresovane strane to nisu tražile", rekao je Bojković za Televiziju Pink.

On je naveo da su predstavnici te firme od 11. do 15. decembra boravili u Železari, obišli pogone, pogledali cifre koje su pokazatelji performansi Železare, i bili zadovoljni stanjem koje su zatekli.

Govoreći o planovima Austrijanaca, Bojković je rekao da su oni usmeno izrazili zainteresovanost da ulože 400 do 450 miliona dolara u obrtni kapital Železare, što bi značilo da bi obe visoke peći radile punim kapacitetom.

On je rekao da su predstavnici Fonda zainteresovani da ulože i u određene investicije i projekte.

Govoreći o poslovanju Železare, Bojković je rekao da je ona u poslednjih četiri meseca uspela da se finansijski konsoliduje da ne uzima novac iz budžeta Srbije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta