Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
'Telekom' in 15 billion RSD plus
The first man of " Telecom " Predrag Ćulibrk stated that he had been working hard , without taking into account whether, according to the media, he was a candidate for replacement. He also stressed that " Telecom " was in plus with around 15 billion RSD.
- We are waiting for reports which will be official at the end of February 2014 , but preliminary data suggest that our net profit could be around 15 billion RSD. This is an increase of about 40 % compared to last year - said Ćulibrk in an interview with New Year's triple 'Blic' .
Asked if he felt uncomfortable that some media report he was a candidate for replacement , the director of "Telekom Serbia " says that no one can be director forever .
- I went to school for the work I do , and nobody is forever on the position of Director or the Minister. Checking the success of all entrusted with various tasks increases the level of accountability . We all have to bring results.
About a possible shift, he says: "In the end , it has to happen one day ."
Asked whether he was satisfied with the results , he says that the year has been difficult and purchasing power of citizens has declined , which is most evident in the decline of fixed telephony , but " Telecom " has operated well enough . They owe the gratitude to the stable dinar exchange rate policy .
This year investment cycle was worth more than 14 billion rsd , according Ćulibrk and he emphasizes that " Telekom " " remains the largest investor in the telecommunications sector in Serbia."
- After 3-4 years in which Telekom had a decline in mobile telephony of almost million users, for the first time it will end the year without the fall. We have made a record in the increase of TV services segment, where the number of users has increased for more than 60,000 - says Ćulibrk .
The story of the mass employment in " Telecom " since he became the manager of the company is a speculation according to Culibrk, adding that there is only slight increase in the staff.


"Telekom" u plusu 15 milijardi dinara
Prvi čovek "Telekoma" Predrag Ćulibrk izjavio je da radi maksimalno, ne vodi računa da li je, po pisanju medija, kandidat za smenu i naglasio da je "Telekom" u plusu oko 15 milijardi dinara.

- Čekamo izveštaje koji će biti zvanični krajem februara 2014, ali preliminarni podaci govore da bi naša neto dobit mogla biti oko 15 milijardi dinara. To je povećanje za oko 40% u odnosu na lane - izjavio je Ćulibrk u intervjuu za novogodišnji trobroj "Blica".

Upitan da li mu je neprijatno što ga neki mediji navode kao kandidata za smenu, direktor "Telekoma Srbije" kaže da niko večito nije direktor.

- Školovao sam se za posao koji radim, a niko nije večito ni direktor ni ministar. Provera uspeha svih kojima su povereni razni zadaci podiže nivo odgovornosti. Svi moramo imati rezultat.

O eventualnoj smeni kaže: "Na kraju, to mora da se desi jednog dana".

Upitan da li je zadovoljan rezultatima, odgovara da je godina bila teška i kupovna moć građana pala, što se najviše osetilo u padu fiksne telefonije, ali da se u "Telekomu" domaćinski poslovalo. Zahvalnost duguju, kako kaže i stabilnoj politici kursa dinara.

Ove godine investicioni ciklus bio je vredan preko 14 milijardi dinara, navodi Ćulibrk i naglašava da je "Telekom" "i dalje najveći investitor u oblasti telekomunikacija u Srbiji".

- "Telekom", posle 3-4 godine u kojima je imao pad u mobilnoj telefoniji od gotovo mlion korisnka, prvi put će završiti godinu bez pada. Rekordno smo porasli u segmentu Tv usluga , gde je broj korisnka povećn za preko 60.000 - navodi Ćulibrk.

Na priče o masovnom zapošljavanju u "Telekomu" od kada je on na čelu tog preduzeća odgovara da je reč o spekulacijama i da je povećanje zaposlenih neznatno.


Kravčenko: NIS uložio pola milijarde evra u 2013.
Naftna industrija Srbije (NIS) realizovala je u 2013. investicioni program vredan više od pola milijarde evra, a ulaganja NIS-a u 2014. u razvoj kompanije će biti na istom nivou kao tokom ove godine, najavio je danas generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

"Godina 2013. je bila dobra za NIS jer smo postigli značajne rezultate. Uplate u budžet smo povećali za četvrtinu u odnosu na prethodnu godinu, tako da će udeo NIS-a na kraju ove godine u ukupnim prihodima države biti više od 13 odsto, što je gotovo duplo više nego pre pet godina," naveo je Kravčenko, u novogodišnjoj izjavi Tanjugu.

Strateški cilj NIS-a u 2014. ostaje širenje u regionu Balkana, kako u oblasti istraživanja i proizvodnje, tako i u oblasti razvoja maloprodajne mreže, najavio je Kravčenko i dodao da će kompanija u sledećoj godini nastaviti sa uvođenjem inovacija u sve procese rada, smanjenjem unutrašnjih troškova, povećanjem efikasnosti, uz istovremeno očekivani blagi rast proizvodnje, prerade i prometa.

Istakavši da je NIS u 2013. ulagao u razvoj kompanije, putem primene novih tehnologija u sve sfere poslovanja, Kravčenko
je napomenuo da je u ovoj godini NIS zaposlio 200 mladih ljudi bez radnog iskustva, pomogao očuvanju više hiljada radnih mesta i kreiranju novih poslova, kroz angažovanje domaćih firmi, kao podizvođača.
"Zajedno smo efikasno realizovali investicioni program, vredan više od pola milijarde evra, kroz ulaganja u razvoj kompanije putem primene novih tehnologija u sve sfere poslovanja. Takvi rezultati ne bi bili mogući bez saradnje oba akcionara,
Gaspromnjefta i Vlade Srbije, koji sve odluke u vezi sa NIS-om zajednički donose," ukazao je Kravčenko.

On je ocenio da je 2013. istovremeno bila i teška godina, jer kriza ne jenjava, a ni sledeća godina neće biti preterano laka, ali će NIS dati sve od sebe da ostvari rezultate kao u ovoj godini, uz ulaganja koja će biti na istom nivou kao tokom 2013.
"Ulazimo sa optimizmom u 2014. godinu, jer kao što kaže jedna stara poslovica - uspeh je rezultat mudrog izbora i dobre pripreme,"poručio je generalni direktor NIS-a.

On je posebno zahvalio potrošačima, koji NIS-u poklanjaju svoje poverenje, kao i zaposlenima u kompaniji, jer su profesionalci koji daju sve od sebe da preduzeće radi što bolje.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta