Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Osnovan Komitet za finansijsku stabilnost
U Narodnoj banci Srbije održana je konstitutivna sednica Komiteta za finansijsku stabilnost koji su osnovali Vlada Republike Srbije, Narodna banka Srbije, Agencija za osiguranje depozita i Komisija za hartije od vrednosti.

Sporazum o formiranju ovog koordinacionog i savetodavnog tela koje treba da unapredi i ojača međusobnu saradnju ovih institucija potpisali su guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Lazar Krstić, direktor Agencije za osiguranje depozita Zoran Obradović i predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović.

Imajući u vidu da je finansijska stabilnost preduslov za ekonomski razvoj koji stvara održive pretpostavke za rast bruto domaćeg proizvoda i smanjenje nezaposlenosti, kao i da efekti globalne finansijske krize i dalje u značajnoj meri utiču na razvoj naše ekonomije, formiranje ovog posebnog međuinstitucionalnog tela za finansijsku stabilnost treba da doprinese jačanju i očuvanju stabilnosti finansijskog sistema u Srbiji.

Komitet će delovati kao savetodavno telo sa zadatkom da razmatra i ocenjuje sva pitanja i moguće mere koje treba preduzeti radi održavanja stabilnosti finansijskog sistema i koordiniraće sve ključne subjekte u tom procesu. Usklađivanje politika i mera i blagovremena i efikasnija razmena podataka i informacija u oblasti finansijske stabilnosti doprineće kvalitetnijem praćenju i oceni sistemskih rizika, jačanju otpornosti finansijskog sistema u kriznim situacijama i preduzimanju pravovremenih i adekvatnih mera radi sprečavanja negativnih posledica u finansijskom sektoru i privredi.

Članovi Komiteta za finansijsku stabilnost su guverner Narodne banke Srbije, ministar finansija, direktor Agencije za osiguranje depozita, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, državni sekrretar u Ministarstvu finansija, viceguverner NBS zadužen za finansijsku stabilnost, kao i generalni direktor Sektora za kontrolu poslovanja banaka u NBS. Radom i sednicama Komiteta, koji će se sastajati najmanje jednom u tri meseca, predsedava guverner NBS Jorgovanka Tabaković.


Prinudni otkup u "Niskogradnji" ulazi u završnu fazu
"Energoprojekt holding" saopštio je putem Beogradske berze da je novac za prinudni otkup 99.724 akcija "Energoprojekt Niskogradnje" obezbeđen, te da će se proces završiti u toku nedelje.

Akcije će biti otkupljene po ceni od 1.563 dinara po akciji, što je za 4,1% više od cene na zatvaranju u petak.


Japanska farmaceutska kompanija "Astellas Pharma Europe" otvara predstavništvo u Srbiji
Japanska farmaceutska kompanija "Astellas Pharma Europe Ltd" otvoriće predstavništvo u Srbiji, što će svečano biti obeleženo 11. decembra u Belom dvoru.

"Astellas Pharma Europe Ltd", sa sedištem u Velikoj Britaniji, evropski je partner kompanije "Astellas Pharma Inc", čije je sedište u Tokiju.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, posvećeni su ostvarenju svojih globalnih ciljeva, kombinovanjem najsavremenijih metoda istraživanja, razvoja i mogućnosti za marketing, i nastavljaju da beleže rast na svetskom farmaceutskom tržištu. "Astellas" ima 21 partnersku kancelariju širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike, kancelariju za razvoj i istraživanja i tri proizvodna pogona.

U Evropi, kako se dodaje, "Astellas" zapošljava približno 4.000 ljudi, u tri regiona.

"Astellas" je nedavno osvojio nagradu "Farmaceutska kompanija godine", na devetoj po redu dodeli godišnjih SCRIP nagrada.


Japanese pharmaceutical company Astellas Pharma Europe to open branch office in Serbia
Japanese pharmaceutical company Astellas Pharma Europe Ltd is going to open a branch office in Serbia, which will be celebrated at a ceremony in the White Palace in Belgrade on December 11th.

Astellas Pharma Europe Ltd, with the headquarters in Great Britain, is a European partner of the Astellas Pharma Inc company that is headquartered in Tokyo.

As the company said in a release, they are committed to achieving their global objectives by deploying state-of-the-art research and development methods, and they continue to register growth in the global pharmaceutical market. Astellas has 21 partner offices across Europe, Near East and Africa, as well as a research and development office and three production plants.

Astellas currently employs approximately 4,000 people in three regions in Europe, the release reads.

Astellas was recently presented with the Pharmaceutical Company of the Year Award at the 9th annual SCRIP Awards ceremony.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta