Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Delhiaze" u Srbiji predstavio novi format radnji - "Shop&Go" umesto "Mini Maxi" trgovina
"Delhaize Srbija" predstavila je novi format prodavnica pod nazivom "Shop&Go" koji će do 1. jula 2013. godine zameniti svih 197 "Mini Maxi"-ja u Srbiji, otvorivši prve "Shop&Go" prodavnice u Beogradu. Prva tri "Mini Maxi"-ja koja su od danas otvorena za potrošače kao "Shop&Go" nalaze se na adresama: Bulevar Arsenija Čarnojevića 117, Žorža Klemansoa 18 i Bulevar Kralja Aleksandra 217.

Osim promene imena, novi format donosi i potpuno nove boje i izgled unutrašnjosti i spoljašnjosti prodavnice. Ono što je svakako važno istaći je funkcionalnost koja se postiže izmenama u načinu izlaganja proizvoda, obeležavanja artikala i akcija unutar raspoloživog prostora, a sve sa ciljem bolje preglednosti i lakšeg snalaženja, saopštio je "Delhaize".

- Optimizovan je i osvežen asortiman, uvedeni su proizvodi kojih do sada nije bilo u ponudi u "Mini Maxi" radnjama i povećano je učešće naših privatnih robnih marki koja je proizvedena u Srbiji. Posebne novine mogu se primetiti na kategorijama svežeg voća i povrća, koje nude veći izbor salata i sveže ceđenih sokova, "Shop&Go" imaće u asortimanu i sveže pakovano meso, polugotova jela koja se brzo pripremaju, bolji izbor grickalica, pića i čokolada. Zbog svih novina koje Shop&Go donosi potrošači će manje vremena provoditi u kupovini u ovim prodavnicama ujedno nalazeći proizvode koji su im svakodnevno potrebni, dodato je u saopštenju.

- Postojanje "Maxi" i "Mini Maxi" radnji je u neku ruku zbunjivalo potrošače, najviše u pogledu toga šta od asortimana i povoljnosti pri kupovini mogu da očekuju u jednom a šta u drugom formatu. Detaljno smo analizirali potrebe i navike naših potrošača u objektima "Mini Maxi"-ja i u želji da im kupovinu učinimo prijatnijom, bržom i efikasnijom doneli odluku o promeni. Sa promenom "Mini Maxi"-ja u "Shop&Go", razlike među ostalim formatima će biti jasnije i biće jednostavnije odgovoriti na očekivanja koja potrošači imaju od naših formata - rekao je David Vander Skuren, COO "Delhaize Europe" za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru na otvaranju jedne "Shop&Go" prodavnice u Bulevaru Kralja Aleksandra 217 u Beogradu.

"Shop&Go" je već dobro pozicioniran i uspešan na tržištima Grčke, Rumunije i Belgije i kod potrošača na ovim tržištima uživa veoma dobru reputaciju.


Italijanska firma za proizvodnju donjeg veša "Fleš" otvara fabriku u Apatinu
Italijanska tekstilna firma za proizvodnju donjeg veša "Fleš" želi da investira 30 mil EUR u otvaranje fabrike u tom vojvođanskom gradu, izjavio je danas predsednik Opštine Apatin Živorad Smiljanić.

- Ta investicija je preduslov da se realizuje ideja o uspostavljanju bescarinske zone - rekao je on u Beogradu u razgovoru s ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem.

Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja, Smiljanić je dodao da je Apatin iz sopstvenih sredstava do sada investirao oko 4 mil EUR u izgradnju marine, što predstavlja samo deo projekta kojim je predviđeno da se izgradi luka i bescarinska zona.

- Svi neophodni uslovi za pokretanje investicije stekli su se, s obzirom da je prema propisima neophodno dobijanje saglasnosti od Komisije za javno-privatno partnerstvo - rekao je on i dodao da će procedura uskoro biti završena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

Prema rečima predsednika Opštine Apatin, ta opština će raspisati međunarodni tender kada dobije saglasnost Vladine komisije.

- Imamo dovoljan broj potencijalnih ulagača za pomenute projekte - rekao je Smiljanić.

Prema rečima ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, apatinska opština je primer kako se na najefikasniji način prepoznaju razvojne šanse.

- Apatin i aktivnosti ljudi iz ovog grada vrlo dobro se uklapaju u koncepciju razvoja i iskorišćenosti vodnog potencijala, koji je uostalom i definisan razvojnim Master planom Srbije i implementacijom projekta "Dunavska strategija" - rekao je Mrkonjić.


Serbia wants investments from Azerbaijan
Serbia expects new investments from Azerbaijan, Serbian President Tomislav Nikolic said Monday in a meeting with Kamil Aliyev, director of Azerbaijani company Azvirt, and Eldar Hasanov, the country's ambassador to Serbia.

Nikolic noted that the Serbian government is preparing projects which will be presented to Azerbaijani investors very soon, the president's press office said in a release.
In addition to investments in infrastructure, an area where Azvirt provides highly professional service, Serbia also expects investments in several projects in energy, agriculture, tourism and infrastructure, he said.

Ambassador Hasanov recalled that several bilateral agreements have been signed in the food industry and announced that six investors will arrive in Serbia soon to support various projects.

Azvirt Director Kamil Aliyev said President Nikolic's recent visit to Azerbaijan was a historic turning point in the relations between the two countries and that all problems have been overcome very quickly. Our only goal is to the job flawlessly and on time, said Aliyev, adding that works are ongoing on the Corridor 11 project and that all 120 employees are being paid regularly.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta