Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Američki "Freeport McMoran" i kanadski "Reservoir Mineral" traže bakar na dva lokaliteta
Američka kompanija "Freeport McMoran", jedna od najmoćnijih rudarskih korporacija na svetu, i kanadski "Reservoir Mineral", koji su, po prvim podacima, pronašli najbogatije ležište bakra još od 1902. godine, istraživaće, u potrazi za zlatom i crvenim metalom i dva lokaliteta u okolini Zaječara - saznaju "Novosti".

- "Reservoir Mineral" sada istražuje, kako samostalno, tako i sa "Freeport"-om, 535 kvadratnih kilometara u Timočkoj Krajini - kaže dr Sajmon Ingram, predsednik i generalni direktor kanadske kompanije.

- Imamo sve razloge da verujemo da ovo područje u sebi krije svetsku klasu rude bakra i zlata.

Ingram je istakao da će se geološka istraživanja obavljati u okolini zaječarskog sela Nikoličevo i Kraljevici, gde postoje veliki izgledi za pronalazak bogatih ležišta bakra i zlata.

Ove kompanije su, kod borskog aerodroma, nedaleko od sela Nikoličevo, u pojasu širokom 160 metara, na dubini od 461 do 621 metra, do sada pronašle ležište sa 10,16

"J J metalni proizvodi" završava novi pogon u Beočinu - Posao za 100 radnika
Proizvođač metalnih konstrukcija i delova konstrukcija za građevinarstvo, "J&J metalni proizvodi" iz Petrovaradina, koji posluje već šest godina, celokupnu proizvodnju plasira na tržište Francuske.

Osim toga, u toku je završetak novog proizvodnog pogona u Biznis parku u Beočinu, kao i zapošljavanje oko sto radnika.

Sporazum o saradnji kompanije "Lafarge" i "J&J metalni proizvodi" potpisan je u aprilu prošle godine, čime je obezbeđen dolazak "J&J" u "Lafarge Biznis Park" u Beočinu. Kako je objavljeno na sajtu tog biznis parka, vrednost samog pogona je 1,6 mil EUR, bez opremanja i nabavke mašina i ostale opreme.

Potpisivanju ugovora prisustovao je i tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Zora Hadžić i Nada Knežević Janković iz te firme su kandidatkinje za nagradu "Blic preduzetnik 2012".


2012 FDI in Serbia at EUR 231.9 million
The net inflow of foreign direct investment (FDI) in Serbia was at EUR 231.9 million last year, it is said in a new issue of the Konjukturni Trendovi (Conjecture Trends) magazine published by the Serbian Chamber of Commerce.

That is significantly below the amount of FDI in 2011, when the foreign direct investment inflow reached approximately EUR 1.83 billion.

The net inflow of FDI in Serbia in December 2012 stood at EUR 95 million.

The year 2013 is expected to see a positive contribution of private and government investments to the growth of gross domestic product (GDP), the magazine reports.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta