Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Ruska Akcionarsko-finansijska korporacija "Sistema" zainteresovana za "Telekom Srbija"
Moskovska Akcionarsko-finansijska korporacija (AFK) "Sistema" razmatra mogućnost učešća u privatizaciji kompanije "Telekom Srbija", izjavio je danas vlasnik te korporacije Vladimir Jevtušenkov za "Interfaks".

On je odgovarajući na pitanje da li će ta kompanija učestvovati na eventualnom tenderu za prodaju "Telekoma", odgovorio da razmatraju tu mogućnost i da će uskoro doneti odluku.

Na sajtu kompanije se navodi da je AFK "Sistema" osnovana 1993. godine i da danas ulazi u deset najjačih kompanija po ukupnoj zaradi, i 315. mestu na spisku "Fortune Global 500".

Navodi se da je u 2011. godini imala prihod od 33 mlrd USD, posedovala aktivu u vrednosti od skoro 44 mlrd USD i čistu zaradu od 218 mlrd USD.


J&J metalni proizvodi to finish its new plant in Beocin soon - Jobs for 100 workers
J&J metalni proizvodi from Petrovaradin, manufacturer of metal structures and structure parts for the construction industry that was established six years ago, markets its entire production in France.

Besides, this company is in the process of finishing its new production facility in the Business Park in Beocin and hiring about hundred workers.

An agreement on cooperation between Lafarge and J&J metalni proizvodi was signed April 2012, which has ensured the arrival of J&J in Lafarge Business Park in Beocin. As it was announced on the website of that business park, the value of the new production facility without machines and other equipment is EUR 1.6 million.

The agreement signing ceremony was attended by Boris Tadic, the president of Serbia at the time.

Zora Hadzic and Nada Knezevic Jankovic from this company are candidates for the Blic Entrepreneur of the Year 2012 Award.


"Železara Smederevo" će proizvoditi limove za šasije "Fiat" automobila?
"Fiat i "Železara Smederevo" mogli bi da potpišu predugovor o isporuci limova za šasije automobila, ne samo za pogone u Srbiji, već i u drugim zemljama, piše "Kurir".

List navodi da Ministarstvo finansija i privrede pregovara sa "Fiat"-om o potpisivanju preliminarnog ugovora o isporuci limova i da će tim predugovorom biti olakšano ulaganje u "Železaru", a da je ministar Mlađan Dinkić predložio da se nabavi oprema za proizvodnju limova za automobile, jer ih sada "Železara" ne proizvodi.

O tome će državni vrh razgovarati sa Alfredom Altvilom, direktorom za poslovni razvoj "Fiat-Chrysler"-a, koji će uskoro posetiti Srbiju, a predstavnici države pregovaraće i sa Ruskom Federacijom o bescarinskom izvozu automobila, kako bi se našlo obostrano dobro rešenje, piše list.

Ako se dogovore, biće otvoren put za dolazak novih proizvođača automobila. Ministarstvo je već u kontaktu s dve kompanije koje su veće od "Fiat"-a, navodi "Kurir".


Država će preuzeti sve dugove "Jat airways"-a
Država će preuzeti ceo dug nacionalne aviokompanije "Jat airways", koji je u februaru bio oko 170 mil EUR - izjavio je u petak (22. marta 2013. godine) ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je novinarima u Vladi Srbije kazao da više ne treba "zabijati glavu u pesak i tražiti ko je kriv" u vezi sa situacijom u "Jatu", i najavio da će ta aviokompanija dobiti i novi menadžment.

Prema njegovim rečima, država mora da preuzime dugove "Jata" ukoliko se želi rešenje tog problema.

Mrkonjić je kazao da će "Jat" dobiti šest letilica na lizing, koji će koštati oko 1,5 mil EUR po avionu.

- Dobili su i novac za sklanjanje onih radnika koji hoće dobrovoljno da odu iz "Jata", skinut će im biti dug, imaće i novi menadžment. Šta hoće više? - zapitao se ministar.

Prema njegovim rečima, zadatak novog poslovodstva će biti da "Jat" do kraja godine posluje na "pozitivnoj nuli".

Mrkonjić je dodao da je država spremna i za razgovore sa potencijalnim strateškim partnerima koji bi bili zainteresovani za "Jat".
- See more at: http://www.ekapija.com/website/sr/page/703382/Država-će-preuzeti-sve-dugove-Jat-airways-a#sthash.7PDJp9MO.dpuf


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta