Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"PayPal" stigao u Srbiju
Jedan od najpoznatijih servisa za plaćanje preko Interneta, "PayPal", konačno je dostupan i u našoj zemlji. Pre nekoliko sati, naša zemlja se našla na listi država u kojima se može koristiti ovaj servis.

Registracija se vrši na zvaničnom sajtu www.paypal.com i za aktiviranje je potrebna imejl adresa i važeća platna kartica.

Za prijavljivanje je potrebno proći nekoliko sigurnosnih provera, a nakon toga dobijate pristup svom profilu na ovom servisu. U njemu se naknadno mogu dodavati kartice, menjati informacije, kao i pregledati lista kupovina.

Zvanične informacije iz kompanije "PayPal" nema, ali servis funkcioniše i korisnici mogu da ga koriste za kupovinu preko Interneta.

Prema nekim informacijama, pravna lica mogu da otvore posebne naloge preko kojih mogu da primaju uplate.


Proizvođač autodelova "Cooper Standard" stiže u Sremsku Mitrovicu - Potpisivanje ugovora krajem apri
Grad Sremska Mitrovica i američka kompanija "Cooper Standard", potpisaće ugovor o investiranju krajem ovog meseca, najverovatnije 25. aprila, objavio je gradski sajt www.sremskamitrovica.org.

Time će biti stavljena tačka na pregovore koje je Grad vodio sa ovom firmom u proteklom periodu, a u vezi sa realizacijom jedne od trenutno najvećih investicija u celoj Srbiji.

Amerikanci će u mitrovačkoj radnoj zoni "Sever" podići fabriku delova za automobilsku industriju.


Delhaize receives permit to build office space in Stara Pazova
Belgian trade company Delhaize, the owner of Maxi supermarket chain, has received a building permit for the construction of a logistics center for the entire Balkan region in Stara Pazova.

Delhaize will invest EUR 25 million in the construction of that complex. The first phase will see the completion of 70,000 square meters of office space, where about 500 workers will get a job, whereas another 50,000 square meters will be built and additional hundred workers hired in the second phase.

The entire work will be finished next year.


Niče hotel kod beogradskog starog mlina - Poslovna kula stigla do petog sprata
Između Mostarske petlje i zgrade BIGZ, nekadašnji Stari mlin uveliko poprima novi izgled, pošto na njegovim temljima izrasta prvi hotel lanca "Radison blue" put oblaka. Planirana poslovna kula od 12 spratova već doseže visinu petog i uveliko pobuđuje interesovanje zakupaca sa raznih strana. Iako je tek 2011. godine zaključen ugovor za luksuzni objekat, još od 2008. investitor "Soravia" se susretao sa mnogim problemima, kao što su administracija, finansijska kolebanja, pa i nerešena imovinska pitanja parcela.

Ipak, iz dugo odlaganog "kamena temeljca" svakog dana niče velelepno zdanje na površini od 25.000 kvadratnih metara, koje će svoje goste smeštati u rekonstruisani Stari mlin kao hotel od 255 soba, a poslovnica u obliku staklene kule je već sada atraktivna za otvaranje predstavništava, kako domaćih, tako i stranih firmi. Kraj radova očekuje se u maju 2014. godine ako sve bude išlo po isplaniranim fazama gradnje.

- Za sada na gradilištu ima 80 radnika koje vodi izvođač radova, austrijska firma "LSG Building Solution d.o.o". Očekujemo da će broj biti veći za još 100 ljudi, kako posao bude odmicao - kaže za "Novosti" Ana Marković iz "Soravia grupe".

- Pored kule koja je skoro na pola puta od planiranih 3.400 metara kvadratnih, napreduje i rekonstrukcija Starog mlina. Pažljivo se skida i čuva svaka opeka, a sve je pod nadzorom i u kordinaciji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Stari mlin je, inače, našao mesto među kulturnim spomenicima prestonice. Njegova spoljašnja forma ne sme se menjati, ali posle požara 1994. opština Savski venac ustupila je lokaciju preduzeću "Koling" za izgradnju 800 kvadratnih metara stambenog prostora. U međuvremenu, kompleks je prodat kompaniji "Soravia group" čiji će se idejni projekat hotela uklopiti u već postojeće zdanje.

Hrvatska firma, srpski radnici

Pri prvim temeljima gradilišta digla se prašina oko toga zašto su hrvatske firme "Mucić" i "KFK tehnika" podizvođači na ovom projektu, ali iz kompanije "Soravia" uveravaju da je to bila odluka izvođača radova i uveravaju da su zaposleni naši radnici. Po otvaranju objekta, računica govori da će biti stalno zaposleno najmanje 150 radnika, kako u hotelu, tako i u kuli na raznim pozicijma ugostiteljstva i održavanja.

"Soravia" gradi još jedan hotel

I ovde neće biti kraj investicijama austrijskog giganta, pa je posle okončanja ovog projekta "teškog" 60 mil EUR, rukovodstvo najavilo izgradnju još jednog hotela sa tri zvezdice - jer su, kapaciteti smeštaja gostiju u Beogradu mali, a potencijal turističke i poslovne destinacije veliki. Izgradnja i stambenih jedinica je takođe jedno od budućih ulaganja ove kompanije.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta