Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
ILIĆ: Uskoro kredit Eksim banke za Koridor 11
Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić izjavio je (18. jun 2013. godine) Tanjugu da će Srbija uskoro dobiti kredit od Eksim banke za finansiranje radova na Koridoru 11.

- Bili smo na sastanku u Eksim banci, želimo da ubrzamo dobijanje kredita i početak radova. Dogovorili smo se sa rukovodstvom banke da taj proces, ako je moguće, bude završen u julu, da bi sa radovima mogli odmah da počnemo - rekao je Ilić.

On je naglasio da je bilo nekih problema koji se moraju ražrešti na relaciji samog izvođača i banke.

- Ali to će ovih dana da se završi i nadamo se da će ovo biti prvi kredit iz fonda od 10 mlrd EUR za jugoistočnu Evropu. Mi ćemo biti prvi koji ćemo dobiti taj kredit - zaključio je ministar Ilić.

Ilić je izjavio Tanjugu da se sa predstavnicima Eksim banke dogovara o tome kada će novac za izgradnju Koridora 11 biti operativan, kao i da će kineskim investitorima predstaviti još dva projekta koji se rade koncesiono.

- Ministarstvo za građevinu i urbanizam organizovalo je posetu Kini u dogovoru sa Eksim bankom, koja finansira projekat za izgradnju autoputa, odnosno deonicu Koridora 11 Ljig-Obrenovac - rekao je Ililić.

- Što se tiče druge dve investicije koje se rade koncesiono i pripremaju se, imamo prezentaciju te dve koncesije i razgovore sa budućim investitorima, i nadam se da ćemo uspešno dogovoriti i ta dva projekta i da će veoma brzo doći do njihove realizacije - dodao je ministar.

Ilić je ranije najavio da će se koncesiono raditi delovi autoputa Koridora 11 od mosta Zemun-Borča do Obrenovca i od Čačka do Požege.


ILIC: Exim Bank to grant loan for Corridor XI soon
Minister of Construction and Town Planning Velimir Ilic told Tanjug news agency on June 18th that Serbia would soon get a loan from Exim Bank to finance the work on Corridor XI.

- We were at a meeting in Exim Bank in a bid to accelerate the process of getting the loan and starting the work. The bank management agreed to finish that process in July if possible, so we could commence the work right away - said Ilic.

He stressed that there had been some problems that were to be solved between the contractor and the bank.

- But all this will be finished in few days, and we hope this will be first loan from a EUR 10 billion fund for southeast Europe. We will be the first to receive that loan - Minister Ilic concluded.

Ilic said to Tanjug that Serbian and Exim Bank representatives were negotiating a time when the money for Corridor XI construction would become available, adding that two more concession-based projects were going to be presented to Chinese investors.

Ilic earlier announced that the construction of two highway stretches on Corridor XI, from the Zemun-Borca Bridge to Obrenovac and from Cacak to Pozega, would be carried out through concessions.


Russia pays Soviet Union's debt to Serbia
Russia has paid a USD 2 billion debt to Serbia and Slovakia dating back to the Soviet Union, the Russian Finance Ministry said in a release.

The debt to Slovakia amounted to USD 1.7 billion, whereas the debt to Serbia was at USD 288.8 million.

Most of the debt, which dates back to a time when Czechoslovakia and Yugoslavia existed, is paid in goods with only a small portion paid in cash, RIA Novosti news agency has reported.

The Russian ministry also announced that it would pay off the rest of the Soviet Union debt to Finland, Czech Republic and Montenegro by the year's end.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta