Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Italijanskoj kompaniji besplatan plac u Apatinu
Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić potpisao je 25. juna sa predstavnicima italijanske firme "Flash" ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade radi izgradnje fabrike za doradu tekstila i farbanje, saopšteno je na sajtu opštine Apatin.

Smiljanić je ugovor potpisao sa direktorom privrednog društva "Flash" Robertom Vitijem. Investicija, koja uključuje izgradnju fabrike i farbare i drugih potrebnih građevinskih objekata i magacina, kao i nabavku opreme, mašina, hardvera i softvera, vredna je 26,6 mil EUR, a predviđeno je da u fabrici, koja će se graditi u kompleksu robno-transportnog centra, bude zaposleno više od 200 radnika.

U Ugovoru je precizirano da Opština Apatin bez naknade ustupa građevinsko zemljište površine 128.972 kvadratnih metara shodno uredbama Vlade Srbije o uslovima pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište bez naknade ili po ceni manjoj od tržišne.

Društvo "Flash" je dalo bankarsku garanciju u iznosu od 1.289.720 EUR da će zaposliti 203 radnika na neodređeno vreme, koja će biti aktivirana u slučaju da ne dođe do zaposlenja, i isti iznos biti uplaćen na račun budžeta Opštine Apatin.

Pre potpisivanja ugovora Smiljanić se zahvalio Viti što se odlučio da tu veliku investiciju realizuje u Apatinu, iako su "u igri" bili i Subotica i Bačka Topola.

Smiljanić se zahvalio i direktoru Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, Božidaru Laganinu, zbog toga što će ta institucija učestvovati sa po 5.000 evra za svakog zaposlenog radnika u budućoj tekstilnoj fabrici u Apatinu.

Viti je rekao da je Apatin za gradnju fabrike odabran zbog blizine velike reke Dunav i bogastva vode kojom Apatin raspolaže, a koja je u velikim količinama neophodna u procesu farbanja tekstila.

On je dodao da za rad ove fabrike nije dovoljna samo najsavremenija tehnologija, nego i kvalitetni ljudski resursi.

Ugovorom je je zabranjeno otuđenje zemljišta od strane sruštva Flasch Srb d.o.o. u periodu od šest godina, a ako nakon isteka tog perioda bude otuđeno zemljište, italijanska kompanija treba Opštini Apatin da plati tržišnu vrednost zemljišta, ali ne manje od 10 EUR po jednom kvadratnom metru.


Novi poslovi za Energoprojekt
Kompanija Energoprojekt ugovorila je nove poslove vredne 1,95 miliona evra i pet miliona dolara.

Kako je objavljeno na sajtu te kompanije, za posao vredan 1,95 miliona evra ugovor su u junu zaključili Energoprojekt Oprema, koja se nalazi u sastavu Holdinga Energoprojekt i Elektromreža Srbije, kao investitor.

Reč je o ugovoru za isporuku specijalnog provodnika i prateće spojne opreme i izolatora, kao i izvođenje radova na zameni postojećeg provodnika na prelazu dalekovoda 220 kilovolti i 400 kilovolti preko reke Dunav.

Takođe, kompanija ZECCO Ltd (kompanija iz sistema Energoprojekt, Lusaka, Zambija) u svojstvu izvođača radova i Saturnia Regna Pension Trust Fund, kao investitor, zaključili su u maju ugovor za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova po sistemu "ključ u ruke".

Ugovor se odnosi na izgradnju kancelarijskog bloka (zgrade) površine 3.000 metara kvadratnih u Kitveu, u Zambiji. Vrednost posla je pet miliona dolara, a rok za realizaciju projekta decembar 2014. godine.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta