Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Turski proizvođač bele tehnike "Beko" stiže u Niš?
Turski proizvođač bele tehnike "Beko" planira fabriku u Nišu, izjavio je za Južne vesti direktor Elektronske industrije Aleksandar Popović.

Ovo je, kako kaže Popović, bila prva poseta predstavnika "Beka" Nišu i tom prilkom im je kao takozvana "braunfild" investicija predstavljena i Elektronska industrija.

- Oni su zainteresovani da u Nišu naprave jednu fabriku, a u Elektronskoj im je predložen konkretno "Ei Čegar" i vodili smo ih u razgledanje hale. Predočeno im je koje potencijale ima EI - kaže direktor Popović.

Turci su obišli i prazan prostor u Ulici Ivana Milutinovića, a bili su gosti i Regionalne privredne komore.

- Tu su razgovarli o potencijalnim dobavljačima sa kojima bi eventualno sarađivali - objašnjava Popović.

Popović naglašava da je ovo tek prva poseta i da predstoje i dalji razgovori, pre svega, sa ministrom Mlađanom Dinkićem po pitanju subvencija. Nakon posete turska delegacija će svoje utiske, objašnjava direktor EI, saopštiti svom strateškom odeljenju nakon čega će uslediti procene i evaluacije.

- To je proces koji traje. Postoji i druga i treća i četvrta poseta. Narvno neophodno je da svaka od njih prođe uspešno - rekao je Popović.

On kaže da je investitorima iz Turske, iz vrha države sugerisano da bi fabrika trebalo da bude izgrađena u Nišu i zbog tradicije, ali i kvalifikovane radne snage.

"Beko" je deo velike turske kompanije "Arcelik". U sam vrh proizvođača bele tehnike i kućnih aparata "Beko"se pozicionirao 90-ih godina ulaskom na tržište Velike Britanije i Irske.

Trenutno svoje proizvode izvozi u stotinak zemlja sveta.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta