Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Johnson Electric" ulaže 20 mil EUR u fabriku u Nišu - Posao za 1.000 radnika
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i direktor za Evropu "Johnson Electric Group" Loran Kardon, potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim se predviđa da ta kompanija u Nišu izgradi fabriku vrednu 20 mil EUR, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 1.000 radnika.

Dinkić je posle potpisivanja Memoranduma rekao da je to prvi strani investitor iz Hong Konga koji je prošle godine ostvario promet od 2 mlrd USD, a njegov najveći konkurent na evropskom tržištu je "Bosh".

"Johnson Electric" će u Nišu izgraditi fabriku za proizvodnju elektromotora za sve industrije, pre svega za automobilsku. Time se povećava broj fabrika koje će u Srbiji proizvoditi komponenete za automopbilsku industriju, koja "broj jedan" našoj zemlji, i po vrednosti proizvodnje, i po vrednosti izvoza.

Predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) rekli su da će "Johnson Electric" aplicirati za subvencije, da je javni poziv u toku i da su procene da za takav tip investicije mogu dobiti 9.000 EUR po zaposlenom.

"Johnson Electric" je svetski lider u domenu elektopokretača, što uključuje sve podsisteme - elektromotore, solenoide, prekidače i spojnice. Njihovi proizvodi se koriste u velikom opsegu industrija a kompanija zapošljava više od 38.000 radnika u 23 zemlje, od čega 4.000 u Evropi. Sedište kompanije je u Hong Kongu i registrovana je na berzi Hong Konga, dok se evropsko sedište nalazi u Švajcarskoj.


"Champion Tehnologies" i KWS novi investitori u Bečeju
Početkom jula u Bečej dolaze predstavnici holandske firme "Champion Tehnologies" na razgovor s namerom da kupe lokaciju u Industrijskoj zoni. Tu bi izgradili pogon u kojem će proizvoditi aditive za upotrebu u naftnoj industriji, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević, a prenosi list "Dnevnik".

- Već smo pripremili kompletnu dokumentaciju i očekujemo da će i taj posao biti uspešno okončan. Ali, glavni posao tek treba da se desi saradnjom s nemačkom kompanijom KWS, koja je svetski lider u semenskoj proizvodnji, pošto su izrazili želju da u našoj sredini izgrade centar za doradu semenske robe. Preduzeli smo sve što je u našoj moći da se taj megaposao uspešno završi i da uskoro krene investicija vredna između 25 i 30 mil EUR - naveo je Radojević.


Leoni to build a plant at Doljevac?
By the end of this summer, famous German producer of car electrical installations, should start building the plant near Maliste - the Minister of Economy, Mladjan Dinkic, announced.

The company should employ some 1500 people, according to Dinkic.

- People from Malosist, Doljevac, Zitoradje will definitely find a job here and I am sure that a number of people from Nis would also get a job here - Dinkic said in Nis.

In December 2009, Leoni opened its first company in Prokuplje where some 1700 people work today. The company produces cables for foreign market. BMW is one of its clients.


Uniplast new investor in Novi Sad - Italian company to launch plastic foil production
Italy's Uniplast has rented a 2,200 square meter business facility within the Pobeda-Holding company in Petrovaradin, where it plans to begin plastic foil production by the year's end.

As people at the Vojvodina Investment Promotion Fund announced, a three-year lease agreement has been signed between Pobeda-Holding Director Jadranko Protic and Uniplast owner Domenico Lacuratolo.

Lacuratolo has established the International Plast company in Serbia for producing plastic packaging.

Uniplast plans to invest EUR 2 million, finish the installation of machines, and start production by end-October.

The factory will employ 30 workers after they complete a training.

According to Lacuratola, the whole production will be exported to the European Union.

The company intends to expand production in the future and starts exporting to the Russian market as well.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta