Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Pet kruševačkih preduzeća u restrukturiranju do kraja 2013. godine idu na prodaju
Od sedam kruševačkih preduzeća koja su u postupku restrukturiranja, na prodaju bi do kraja godine trebalo da bude ponuđeno pet, a ako kupaca ne bude, otićiće u stečaj, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu finansija i privrede.

Kako su naveli u Ministarstvu, Hemijska industrija "Župa", Fabrika maziva, Konfekcija "Zvezda", Fabrika ulja i "Savremeni dom" nalaze se u drugoj grupi preduzeća, za prodaju, što je predviđeno Akcionim planom Vlade Srbije za rešavanje pitanja preduzeća u restrukturanju.

Njihova imovina do kraja godine biće ponuđena na prodaju, a ukoliko se do tada ne nađu kupci, otići u stečaj, a njihova imovina će biti prodata kroz stečajni postupak.

U četvrtoj grupi su, kako je navedeno, Industrija mašina i komponenata "14. oktobar" i pekarska industrija "Branko Perišić", a to što su svrstani u tu grupu znači da će njihova imovina biti ponuđena na prodaju i država će, ukoliko ne bude kupca, odlučiti da li će ih prodati nekom drugom metodom.

U svih tih sedam preduzeća radi oko 2.700 radnika. Procena kruševačkog Samostalnog sindikata je da bi kroz socijalni program od300 evra po godini staža, moglo da ode oko 1.300 ljudi.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta