Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Prodat Aerodrom Mari

Kompanija "Aviofun" platila je otkupnu cenu za Aerodrom Maribor od 630.000 EUR, što zajedno sa 70.000 ranije plaćene garancije, predstavlja 700.000 EUR.

Direktor i vlasnik "Aviofun"-a Damijan Cehner rekao je da je novac obezbedio u saradnji sa stranom bankom, a ne sa strateškim partnerom, jer zbog isteka roka za plaćanje otkupnine, nije želeo dalje komplikacije.

Kako prenose agencije, očekuje da će se partneri i drugi potencijalni ulagači uključiti u daljnje investicije i razvoj aerodroma.AIK banka prepolovila dobit u prvih šest meseci 2013.

Niška AIK banka objavila je finansijske rezultate za prvih šest meseci 2013, koji pokazuju pad poslovnih aktivnosti ove banke, kao i znatno niži krajnji rezultat.

AIK je ostvario znatan pad poslovanja iz osnovnog biznisa. Prihodi od kamata bili su slabiji za 8,8% u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 5,8 milijardi dinara, dok je prihod od naknada i provizija bio manji za 23,5% i iznosio je 368,3 miliona dinara.

Uprkos činjenici da su rashodi po osnovu otpisa i rezervisanja bili niži za 36,7% (1,5 milijardi dinara), krajnji rezultat AIK-a bio je skoro za polovinu slabiji i iznosio je 1,02 milijarde dinara.

Lošijem krajnjem rezultatu doprinos je dala i smanjena kreditna aktivnost koja je u prvih šest meseci pala skoro 3% na 66,2 milijarde dinara.

Aktiva ove banke na kraju juna iznosila je 156,5 milijardi dinara, što je rast od 1,4 % u odnosu na početak godine.

Akcije AIK banke na Beogradskoj berzi od početka godine oslabile su 13%, a a po poslednjoj ceni od 1.362 dinara tržišna kapitalizacija banke iznosi 12,32 milijarde dinara (108,2 mil EUR )."Mlekara Subotica" ostvarila prihode od 2,27 milijardi dinara u prvoj polovini 2013.

Subotička mlekara koja posluje pod kontrolom "Salforda" objavila je rezultate poslovanja za prvih šest meseci tekuće godine, tokom kojih je ostvarila značajno povećanje prihoda od prodaje i krajnjeg rezultata.

U izveštaju je obelodanjeno da je kompanija u periodu januar-jun ostvarila prihode od 2,27 milijardi dinara, dok je tokom prošle godine u istom periodu ostvareno 1,86 milijardi dinara, pa je tako u 2013. zabeležen rast od 22%. Neto dobitak ostvaren u prvoj polovini 2013. godine iznosio je 96,2 miliona dinara, u odnosu na 22,78 miliona dinara dobiti ostvarenih u prvoj polovini prošle godine.

Akcije "Mlekare Subotica" na Beogradskoj berzi od početka godine beleže pad vrednosti od 24,8%, a po poslednjoj ceni od 1.015 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,32 milijarde dinara (20,4 mil EUR).Niški "Biftek" gradi živinarsku farmu vrednu milion evra - Posao za 100 radnika
Industrija mesa "Biftek" planira da u narednih godinu dana izgradi živinarsku farmu vrednu milion evra, gde bi posao našlo 100 ljudi, ali bi još nekoliko hiljada domaćinstva moglo da se uključi u gajenje živine čime bismo oživeli naša sela, kazao je danas vlasnik ove niške kompanije Miloš Radojević.

On je naveo da "Biftek" dnevno proizvede do 24 tone punjene robe i do sedam tona svežeg mesa, a plan je da do kraja godine poveća proizvodnju i do 50 tona prerađevina i svežeg mesa, što tu nišku industriju mesa sa sopstvenim tržištem svrstava u jednog od tri najveća proizvođača u Srbiji.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je danas, prilikom posete niške industrije mesa "Biftek", da država i grad intenzivno rade na dovođenju stranih investitora, ali da ne smeju da zaboravljaju "našeg čoveka, koji je ostao ovde i koji stvara dohodak".

Perišić je najavio dalje razgovore s vlasnikom "Bifteka" Milošem Radojevićem oko lokacije za proširenje kapaciteta i izgradnju nove živinarske farme.

"Biftek" zapošljava 640 radnika, od kojih 250 u direktnoj proizvodnji, dok su ostali zaposleni u 70 maloprodajnih objekata, kojima je pokriveno oko 170 kvadratnih kilometara u jugoistočnoj Srbiji, rekao je vlasnik kompanije Miloš Radojević novinarima.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta