Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Simpo uplatio dug
Rukovodioci "Simpa“ poslali su kopiju naloga u kojem stoji da su uplatili sav novac koji duguju za doprinose, što je ukupno oko 1,2 milijarde dinara, piše Blic.

Prema pisanju tog lista, sa računa "Simpa“ prinudnom naplatom povučeno je nešto više od 20 miliona dinara.

Rukovodstvo te kompanije uplatilo je i 1,3 milijarde na svoj račun, iz kredita koji im je Vlada beskamatno odobrila. Time je "Simpo“ pokrio dug za doprinose, pa se očekuje da će sutra, kad se proknjiže uplate, račun ove firme biti odblokiran.

Poreska uprava Srbije je 23. avgusta blokirala račun “Simpa” po osnovu duga za dopirnose, koji je prešao milijardu dinara. Ukupno, za poreze i doprinose “Simpo” duguje više od pet milijardi.

Za izmirenje poreskog dug, podsećanja radi, država je preuzela vlasništvo 70 odsto kapitala “Simpa”.


"Energoprojekt" na listi najvećih svetskih projektantskih i izvođačkih kompanija
Kao i prethodnih godina, ugledni američki časopis "Engineering News Record" (ENR) nedavno je objavio rang listu najvećih projektantsko-konsultantskih internacionalnih kompanija (The Top 225 International Design Firms list) kao i rang listu najvećih izvođačkih internacionalnih kompanija (The Top 250 International Contractors list), rangirajući ih prema ukupnom prihodu koji su ostvarili na inostranom tržištu.

Na novoj rang listi najvećih svetskih projektantsko -konsultantskih kompanija "Energoprojekt" je zauzeo 144. mesto, dok se na rang listi najvećih svetskih izvođača nalazi na 229. mestu, i to kao jedina kompanija iz Srbije i regiona, saopšteno je na sajtu "Energoprojekta".


Energoprojekt makes it to the list of world`s top architectural and contractor companies
Just like in the previous years, the respectable US magazine Engineering News Record (ENR) has recently published a ranking list of the world`s top international architectural and consulting companies (The Top 225 International Design Firms list) as well as a ranking list of the top international contractor companies in the world (The Top 250 International Contractors list), ranking these companies by their total revenue generated abroad.

Energoprojekt ranks 144th on the Top 225 International Design Firms list and 229th on the Top 250 International Contractors list, and it is the only company from Serbia and the region to have made it to these lists, it was announced on the website of Energoprojekt.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta