Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
DINKIĆ: Srbija u julu 2013. ostvarila najveći izvoz u istoriji

Srbija je u julu ostvarila najveći izvoz u svojoj istoriji, od blizu milijardu i sto miliona evra, kaže Mlađan Dinkić.

- Vredelo je revitalizovati auto-industriju - napisao je odlazeći ministar finansija i privrede na svom tviter nalogu povodom podataka Republičkog zavoda za statistiku o trgovinskoj razmeni u julu.

Podsetimo, Srbija je u prvih sedam meseci ove godine imala suficit u razmeni poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od 454,9 mil USD, što je za 41,4% manje nego u istom periodu 2012, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Ovim povodom oglasili su se i Ujedinjeni regioni Srbije i saopštili da je "Srbija je u julu ostvarila najveći izvoz u svojoj istoriji, u iznosu od milijardu i sto miliona evra", istakavši da je tome doprineo njihov lider Mlađan Dinkić.

- Izvoz Srbije u prvih sedam meseci ove godine porastao je za čak 24%, dok je rast uvoza iznosio svega tri odsto, što je doprinelo da se pokrivenost uvoza izvozom poveća na blizu 70% i da se spoljnotrgovinski deficit smanji za milijardu evra u odnosu na isti period prošle godine - navodi URS.

Ta stranka navodi i da je "sve ovo doprinelo da Srbija uravnoteži spoljnotrgovinsku razmenu sa svojim najvećim partnerom Italijom, koja je ujedno jedna od četiri najrazvijenije zemlje EU".

- Takođe, Srbija je po prvi put ove godine zabeležila i suficit u trgovini sa SAD, čemu je veliki doprinos dao izvoz kragujevačkog "Fiata 500L" - dodaje URS."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta