Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Objavljen izveštaj o preuzimanju akcija Tipoplastike a.d. Gornji Milanovac
Ponuđač AMASIS DOO Beograd objavio je izveštaj o završenoj ponudi za preuzimanje akcija "Tipoplastike" a.d. Gornji Milanovac. Ponuda, koja je trajala od 28.06.-16.09.2013. godine je uspešno završena i ponuđač je stekao 40.178 akcija odnosno 13.97% akcija.


U Plandištu počela izgradnja prvog vetroparka u Srbiji - Završetak radova na jesen 2014.
"Naftna industrija Srbije" (NIS) počela je danas u Plandištu izgradnju prvog vetroparka u Srbiji. U "Plandište" će, prema rečima generalnog direktora NIS-a, Kirila Kravčenka, biti uloženo 160 mil EUR.

Radove je uz Kravčenka otvorio i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Generalni direktor NIS-a podsetio je da će se realizacijom baviti preduzeće "NIS Elektrowind", u kome NIS ima 50% vlasničkog udela, dok je ostatak u vlasništvu privatnih investitora.

Prema rečima Kravčenka, u planu je da taj projekat bude završen za 12 meseci.

On je najavio da će NIS uložiti najviše 23 mil EUR. Ostatak sume će biti obezbeđen iz sredstava partnera na projektu, kao i iz kreditnih linija.

U novom vetroparku planirana je izgradnja 34 vetrogeneraciona uređaja, čiji će ukupni kapacitet biti 102 megavata, a električnu energiju proizvednu u vetropraku otkupljivaće "Elektroprivreda Srbije".

Na izgradnji vetroparka "Plandište" biće zaposleno 300 ljudi.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i predsednik opštine Plandište Milan Selaković potpisali su poruku stavljenu u vremensku kapsulu položenu u temelj trafostanice. U toj poruci navedeno je da je projekat pokrenut sa ciljem da se unapredi energetski sektor Srbije, radi poboljšanja infrastrukture i zapošljavanja što više ljudi, kao i poboljšanja energetske stabilnosti zemlje.

Početku izgradnje prvog vetropraka u Srbiji prisustvovali su ministarka energetike Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i suvlasnik kompanije "NIS Energowind", Goran Novaković.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta