Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Galenika-Fitofarmacija" u prvih šest meseci ostvarila milijardu dinara neto dobiti

Zemunski proizvođač pesticida i hemikalija za poljoprivredu, "Galenika-Fitofarmacija", objavila je rezultate poslovanja za prvih 6 meseci tekuće godine koji pokazuju slične perfromanse kao i prethodne godine.

"Galenika-Fitofarmacija" je u tom periodu ostvarila poslovni prihod od 2,25 milijardi dinara što je 1 procenat više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

Poslovna dobit (EBITDA) je smanjena za 11% na 878 miliona dinara dok je neto dobit bila na nivou tek nešto više od milijardu dinara što je za 4 procenta niže ako se poredi sa prvim polugodištem 2012. godine.

Kratkoročne obaveze su povećane sa 512 na 860 miliona dinara a kompanija je i dalje zadržala minimalan nivo dugoročnih kredita.

S obzirom da je poslovanje ove kompanije pod velikim uticajem sezonskog faktora, u drugom polugodištu se ne očekuje značajan rast prihoda od prodaje proizvoda i usluga, već blago povećanje realizacije kao posledica rasta zaliha gotovih proizvoda.

Od početka godine, akcije "Galenika-Fitofarmacije" beleže dobitak od 21,5 procenata, a po poslednjoj ceni od 3.038 dinara tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi 4,01 milijardi dinara (35 mil EUR)."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta