Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Slovenački teleoperater "Amis" na prodaju za 30 mil EUR
Slovenački teleoperater "Amis", koji drži više od 10% slovenačkog tržišta, uskoro bi mogao da bude prodat, a prema pisanju slovenačkog poslovnog dnevnika "Finance" cena za ovu kompaniju biće 30 mil EUR.

Ovaj list se poziva na direktora "Amisa" Boštjana Košaka, tvrdeći da se kompanija prodaje, ali da još nije stigla nijedna zvanična ponuda.

"Amis" je nekoliko godina poslovao sa gubitkom, ali prošle godine je popravio finansijske pokazatelje i zabeležio dobit od 600.000 EUR.

Slovenački operater je od 2006. godine u vlasništvu investicionih fondova - belgijskog KBC-a i francuskog "Iris Capital"-a.

Zasada nije jasno hoće li se prodavati celokupni "Amis" ili samo kompanija u Sloveniji.

Ovaj operater u Sloveniji drži 10% tržišta internet usluga sa oko 25.000 pretplatnika, dok u segmentu fiksne telefonije ima 62.000 pretplatnika.

Kompanija posluje i na području Hrvatske, a u Zagrebu ima instaliranu optičku mrežu, preneo je hrvatski Internet portal "Poslovni dnevnik".


Izveštaj o preuzimanju akcija "Jelen Do" a.d. Jelen Do
Objavljen je izveštaj o preuzimanju akcija "Jelen DO" a.d. Jelen Do, koja je trajala od 26.08.-16.09.2013. godine. Calcinatio d.o.o. je ovom ponudom preuzeo dodatnih 12.011 akcija, tj. 11,19% i sada poseduje 99,15% akcija emitenta "Jelen Do" a.d. Jelen Do.


U Čačanskoj banci očekuju privatizaciju do kraja 2014.
Direktor Izvršnog odbora Čačanske banke Dragan Jovanović rekao je da očekuje da uskoro bude raspisan međunarodni tender za privatizaciju te banke i da ima zainteresovanih kupaca.

On je na konferenciji za novinare kazao da očekuje da će banka biti privatizovana do kraja naredne godine i izrazio uverenje da će privatizacija biti uspešna jer, prema njegovoj oceni, ima atraktivnu stratešku poziciju i dobro posluje.

Čačanska banka saopštila je danas da je u prvoj polovini 2013. godine ostvarila pozitivan rezultat poslovanja i da je bilansna suma krajem juna iznosila 34,14 milijardi dinara, što je za 3,9% više nego na kraju prethodne godine.

Tržišno učešće Čačanske banke u ukupnoj bilansnoj aktivi bankaraskog sektora u Srbiji povećano je sa 1,14 na 1,18% i banka se nalazi na 19. mestu po veličini bilansne aktive, navodi se u saopštenju Čačamske dostavljenom medijima.

Plasmani klijentima privrede i stanovništva u prvih šest meseci ove godine porasli su za 1,68%, tako da su krajem juna ove godine iznosili 21,61 milijardi dinara.

Tokom prvih šest meseci 2013. godine devizna štednja fizičkih lica u odnosu na kraj prethodne godine, povećala se za 2,86 mil EUR, odnosno za 5,44%.

Bruto dobitak banke u prvoj polovini 2013. godine iznosi 14,34 miliona dinara i za 61,04 miliona dinara je manji nego dobitak ostvaren u istom periodu 2012. godine.


Objavljena ponuda za sticanje sopstvenih akcija (pro-rata) Bambi a.d. Požarevac
Akcije koje se stiču : Koncern Bambi a.d. Požarevac
 
Datum otvaranja ponude: 20.09.2013. godine
Datum zatvaranja ponude: 08.10.2013. godine
 
Broj i procenat akcija koje se stiču: 300 običnih akcija ili 0,08818% od ukupno emitovanih akcija
 
Cena po kojoj se kupuju akcije: 24.000,00 dinara


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta