Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Stiže prvih 100 mil EUR iz Emirata

Prvi potpredsednik vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je u nedelju (29. septembra 2013. godine) da će u narednih deset dana iz Razvojnog fonda Abu Dabija, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiju stići 100 mil EUR.

Vučić je u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu rekao da je kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs period od pet godina.

Kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu.

Vučić je kazao i da će jedna finska kompanija u novembru u Smederevu otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

- Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu - kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija "Bosch" u Šimanovcima otvriti fabriku, a da je "Mercedes" zainteresovan za ulaganja u "Ikarbus" i Fabriku automobila u Priboju (FAP).

Vučić je istakao i da će Srbija, ako ne budu preduzete teške mere u privredi, doći u sitaciju da se nađe u težem položaju nego Grčka.

- Ako ljudi misle da je moguće da ništa ne promenimo i da razmišljamo samo o zapošljavanju u javnom sektoru, mi mislimo drugačije - da treba da podstičemo privatni sektor, a da javni sektor bude manji i efikasniji - rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu.

On je kazao da je poražavajuća činjenica da su plate u javnom sektoru 20 do 30% više nego u privatnom, pošto privatni sektor treba da izdržava javni.Iz Verone stižu rešenja za kragujevački sajam, javnu garažu i bioskop "Pionir"

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa saradnicima vratio iz Verone. Ugovoreno više projekata, a to je tek početak buduće saradnje, piše "Šumadijapress".

Nova sajamska hala u Kragujevcu, javna garaža i pretvaranje bioskopa "Pionir" u koncertnu dvoranu, samo su neki od projekata koji će Verona i Kragujevac zajednički realizovati.

Potpisivanjem Izjave o prijateljstvu, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i gradonačelnik Verone Flavio Tosi garantuju da stoje iza privrednika i zainteresovanih investitora u gradu-prijatelju, saopšteno je iz Skupštine grada.

- Ovo je prvi i najznačajniji dokument o saradnji te vrste koji je Kragujevac potpisao sa nekim gradom. O značaju tog dokumenta svedoči i podatak da Verona ima samo četiri takva ugovora, među kojima su Minhen i Frankfurt. Tom izjavom dat je okvir za privrednu saradnju i razvoj investicija pre svega u Kragujevcu. Imajući u vidu da je reč o jednoj od najrazvijenih regija u Italiji, njiova iskustva u urbanizmu, projektovanju i izgradnji izuzetno su bitna kao međusobni most saradnje – kazao je po povratku iz Verone gradonačelnik Stevanović.

Prema njegovim rečima, za prezentaciju investicionih potencijala našeg grada privrednicima iz Verone, koji su okupljeni u udruženju "Verona World", vladalo je veliko interesovanje.

- Potpisivanje izjave o prijateljstvu veliki je podstrek i ja sam optimista, jer očekujem da ćemo realizovati nekoliko velikih projekata, među kojima posebno ističem javnu garažu koju smo zacrtali da uradimo u ovom mandatu – izjavio je gradonačelnik i dodao:

- Videli smo jednu garažu koja je takva kakvu mi otprilike želimo da imamo.Do kraja 2013. biće ponuđene državne obveznice za 300 mil EUR

Uprava za javni dug Srbije najavila je da će u četvrtom kvartalu ponuditi na prodaju državne obveznice denominovane u evrima za ukupno 300 mil EUR i dinarske zapise za 105,6 milijardi dinara.

Za 8. oktobar je zakazana aukcija petogodišnjih obveznica za 50 mil EUR.

U novembru su aukcije 12. i 20. kad će biti ponuđeni pedesettonedeljni zapisi za 50 miliona i dvogodišnje obveznice za 100 mil EUR.

Aukcija 53-nedeljnih zapisa za 50 mil EUR je 23. decembra, a 25. decembra dvogodišnjih obveznica za za 50 mil EUR."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta