Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Podravka" pripojila društva "Poni", "Podravka inženjering" i "Koti nekretnine"
Kompanija "Podravka" objavila je putem Zagrebačke berze da su joj pripojena društva s ograničenom odgovornošću - "Poni", "Podravka inženjering" i "Koti nekretnine", čime ta društva prestaju da postoje.

- Danom upisa pripajanja u sudski registar pripojena društva prestaju da postoje, a "Podravka" d.d. kao vlasnik 100% udela u tim firmama, postaje njihov pravni sledbenik - navedeno je.


Milloš Nenezić novi generalni direktor Trajala
Za novog generalnog direktora kruševačke "Trajal korporacije", preduzeća kome je pre nešto više od mesec dana raskinut ugovor o privatizaciji, izabran je Miloš Nenezić, rečeno je agenciji Beta u Agenciji za privatizaciju.

Odluka o imenovanju Odbora direktora doneta je, kako je navedeno u odgovorima Agencije za privatizaciju, na sednici Skupštine preduzeća 9. januara, kada je osim generalnog izabrano još šest direktora, koji čine Odbor direktora, a donete su i odluke koje se odnose na izbor revizora i izmene Statuta preduzeća.

U Odboru direktora je i privremena zastupnica kapitala, Sonja Veselinović, koja je na to mesto postavljena nakon raskida privatizacije, a koja je ranije izjavila da nadležni "neće dozvoliti da zbog promene vlasničke strukture dodje do zastoja u proizvodnji".

Miloš Nenezić je na mestu generalnog direktora "Trajal korporacije" bio od 2003. godine do novembra 2006, kada je fabrika privatizovana, a iz tog preduzeća otišao je krajem 2009. Po struci je diplomirani ekonomista, a u "Trajalu" je od 1997. godine.


Kostić dao ponudu za preuzimanje 100 odsto AIK banke
Kompanija Sunoko objavila je danas nameru preuzimanja stopostotnog vlasništva nad AIK bankom, odnosno preuzimanja preostalih akcija u toj banci.

Novosadska kompanija Sunoko, deo MK grupe, zajedno sa povezanim licima sada ima 37,91 odsto vlasništva u AIK banci, što znači da namerava da preuzme preostalih 62,09 odsto akcija, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Sunoko se obavezuje da će u roku od 15 dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za objavljivanje ponude za preuzimanje i objaviti ponudu odmah nakon prijema rešenja komisije u jednim dnevnim novinama koje se redovno distribuiraju na celoj teritoriji Srbije.

Kompanija Sunoko potvrdila je da je, shodno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava, objavila Nameru o preuzimanju akcija AIK banke iz Niša.

Ponuda za preuzimanje će zvanično biti otvorena posle dobijanja rešenja o odobrenju ponude za preuzimanje od strane Komisije za hartije od vrednosti, a u zakonom predviđenim rokovima, saopštila je ta kompanija.

Kompanija Sunoko dobila je od Narodne banke Srbije prethodnu saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK Bankom iz Niša.

Centralnoj banci su se tim povodom obraćala dva lica. Postupak po zahtevu Sunoka je okončan i NBS je dala prethodnu saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK bankom, dok je postupak po zahtevu drugog lica još uvek u toku, naveli su ranije u NBS.

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je predsednik Upravnog odbora AIK banke.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta