Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Odlučivanje o planu reorganizacije brodogradilišta "Bomex" 10. februara
Zrenjaninsko preduzeće "Shipyard Bomex 4M" je u dugovima i "potonuće" ukoliko ne bude prihvaćen unapred pripremljen plan reorganizacije ove firme, koji su osmislili suvlasnici i poslovodstvo. Prema njihovom mišljenju, brodogradilište može da opstane jedino ako banke kredite pretope u vlasništvo nad halama i opremom, i neobezbeđeni poverioci otpišu čak 90% potraživanja, piše lokalni lista "Zrenjanin" u poslednjem broju.

Obaveze koje u "Bomex"-u smatraju nespornim iznose čak 2,7 milijardi dinara, dok se vrednost onoga čime raspolažu procenjuje na 1,7 milijardi dinara. To bi, u najkraćim crtama, bila suština izmenjenog i dopunjenon Unapred pripremljenog plana reorganizacije "Bomex"-a u stečaju, koji je osmišljen tokom 2013, i o kojem poverioci treba da se izjasne 10. februara, na ročištu u zrenjaninskom Privrednom sudu.

Među komercijalnim neobezbeđenim poveriocima, koji od "Bomex"-a potražuju milion dinara, više od tri četvrtine obaveza vodi se na suvlasnika brodogradilišta "Bomex export import" (515 miliona dinara).

Inače, od 3. januara, umesto Zorana Cvetkovića, brodogradilište "Bomex" kao direktor vodi Dragomir Subić, dugogodišnji direktor brodogradilišta "Begej". Osim Subića, na sprovođenju plana reorganizacije "Bomex"-a, kako se navodi, biće angažovan advokat Dejan Papić, kao i ekonomista Žika Kevrešan, navodi list "Zrenjanin".


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta