Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Henkel" podiže koeficijent za isplatu dividendi

Upravni odbor kompanije "Henkel" predložio je da koeficijent za isplatu dividendi bude između 25 i 35% neto prihoda, nakon što se manjinsko učešće koriguje za iznose vanrednih prihoda i rashoda, a u zavisnosti od "Henkelovih" sredstava i profita. Dosadašnji koeficijent isplate dividendi bio je oko 25%.

Deoničarima će na godišnjem generalnom sastanku kompanije, koje će biti održan 4. aprila ove godine, biti predloženo da za fiskalnu 2013. godinu koeficijent isplate dividendi iznosi oko 30%. Odluku Upravnog odbora je potrebno da odobre Nadzorni odbor i Odbor akcionara.

- Tokom prethodnih godina konstantno smo radili na osnaživanju "Henkelovog" finansijskog položaja i profitabilnosti i želimo da naši akcionari imaju korist od poboljšanog učinka. Znatno povećana profitabilnost i finansijska moć omogućavaju nam da povisimo koeficijent isplate dividendi, a da to ne utiče na našu stratešku fleksibilnost ili finansijsku strategiju - rekao je izvršni direktor kompanije "Henkel" Kasper Rorsted.

Još od prve javne ponude 1985. godine, "Henkel" je uvek isplaćivao dividende uz konstantno uvećavanje njihove vrednosti.

"Henkel" će svoje rezultate za fiskalnu 2013. godinu objaviti 20. februara 2014. godine."Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta