Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Bankari iz čak pet država žele da investiraju u naše finansijsko tržište
Nameru za investiranje u bankarski sektor Srbije izrazile su Expobanka iz Letonije i Halk banka iz Turske, kao i Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Halk banka je podnela zahtev za davanje prethodne saglasnosti za sticanje vlasništva u Čačanskoj banci.

Ovo su zasada zvanični podaci naše centralne banke, ali interesenata je sve više. U bankarskim krugovima sve se više pominju francuska Societe General, ali i ruska VTB banka. Turska Halk banka je zasada na vrhu potencijalnih kupaca, ali za nju je problem to što želi širu mrežu ekspozitura, ne samo na lokalu, odnosno u Čačku i okolnim mestima, već pre svega u Beogradu gde želi da smesti svoju centralu. Čačanska banka u glavnom gradu ima samo dve ekspoziture i nedovoljno prostora za hedofis, što znači da bi morala da kupuje kvadrate.

Čačanka banka je i u ovom kriznim vremenima uspela da postane dobra udavača, pre svega zbog Evropske banke za obnovu i razvoj koja je njen vlasnik sa 29,9%. Takođe, tu je prisutan i IFC ogranak Svetske banke, sa 19,98%. Državni udeo je 28,48%.

Ukupni kapital banke sada iznosi 44,48 mil EUR, dok je ukupna aktiva na kraju septembra bila 294,4 mil EUR.

Banka sa sedištem u Čačku imala je na kraju septembra 15.502 klijenta, od čega 78% čini stanovništvo. Takođe, raspolaže sa 24 filijale u Srbiji i 385 zaposlenih. Vrednost jedne akcija te banke na Beogradskoj berzi je oko 12.000 dinara.


Akcionarski fond prodaje udele u kompanijama "M-industry" i "Sebastijan limarija Jedinstvo"
Na Beogradskoj berzi počeće prodaja akcija niške kompanije "M-industry" i kompanije "Sebastijan limarija Jedinstvo" iz Bačke Palanke, koje su u vlasništvu Akcionarskog fonda.

Akcionarski fond ima 5.900 akcija emitenta "M-industry" i 5.462 akcije "Sebastijan limarije", objavljeno je na sajtu Agencije za privatizaciju.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta