Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Alati za svetsku automobilsku industriju - Slovenačko "Gorenje" pokrenulo proizvodnju i u Kragujevcu
Kompanija "Gorenje" pokrenula je proizvodnju i u Kragujevcu nakon što je kupila deo imovine slovenačke firme "Unior Forming Tours", koja je od 2005. godine vlasnik "Zastava Alatnice", a potom osnovala sopstvenu fabriku za proizvodnju preserskih i drugih alata.

"Gorenje" u svojoj novoj firmi u Kragujevcu, saznaje "Danas", organizuje proizvodnju alata za vodeće svetske automobilske kompanije, među kojima su BMW, Mercedes i druge, a planira uspostavljanje saradnje i sa Fiatom. Inače, saradnja sa Gorenjem u Kragujevcu traje već godinama jer se u nekadašnjoj "Zastavinoj" fabrici "21. oktobar" proizvode delovi za ugradnju u frižidere, zamrzivače i druge proizvode "Gorenja" iz programa bele tehnike.

U "21. oktobru" planiraju da ove godine proizvedu između do 11 miliona delova za kućne aparate slovenačke kompanije. U menadžmentu "21. oktobra" za "Danas" kažu da će to preduzeće u restrukturiranju obim saradnje sa "Gorenjem" širiti u skladu sa povećanjem proizvodnje fabrika te kompanije u Srbiji, odnosno u Valjevu i Zaječaru.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta