Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Fijat najveći srpski izvoznik sa 1,53 milijarde evra
Fijat automobili Srbija (FAS) je na čelu liste petnaest najvećih srpskih izvoznika u 2013. gopini, sa realizovanim izvozom 1,53 milijarde evra, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva finansija.

Na listi najvećih izvoznika slede Naftna industrija Srbije (NIS) sa vrednošću izvoza od 303 miliona evra, zatim pančevačka HIP Petrohemija sa 233,5 miliona, Tigar Tajers (Tyers) iz Pirota sa 231,4 miliona evra i vršački Hemofarm sa 157, 8 miliona evra.

Šesti najvećih izvoznik iz Srbije je Gorenje sa 151,3 miliona evra, ispred Tarketa iz Bačke Palanke sa 136,4 miliona, Železare Smederevo sa 129,7 miliona, preduzeća Valy iz Beloševca sa 118,2 miliona, i Jura korporacije sa 115,5 miliona evra.

Među najvećim izvoznicima su i RTB invest iz Bora sa 107, 3 miliona, Sirmijum stil iz Sremske Mitrovice sa 103 miliona evra izvoza, zatim Tetrapak iz Beograda sa 101,8 miliona, Impol seval iz Sevojna sa 96, 4 miliona evra i Bol pakovanje Evropa sa 96,2 miliona evra.


U "Železari Smederevo" ponovo potekle tone gvožđa - Zaduvana visoka peć broj dva
U pogonu proizvodnje gvožđa u "Železari Smederevo" 6. januara je zaduvana visoka peć broj 2 i time je, nakon mesec i po dana remontnih aktivnosti na čitavom proizvodnom toku, u fabrici ponovo pokrenuta proizvodnja.

U cilju pripreme sintera pogon aglomeracije započeo je rad već 3. januara ove godine, a za dva do tri dana očekuje se da prve količine tečnog gvožđa budu transportovane ka pogonu čeličana, saopštila je "Železara Smederevo".

Plan je da se proizvodnja odvija u kontiuitetu uz neophodan tehnološkim minimum koji se odnosi na raspoložive sirovine što čini najmanje 45 dana rada.

Zaposleni primarne proizvodnje, koji čine trećinu od ukupnog broja radnika "Železare", nakon godišnjih odmora i delom plaćenih odsustava vratili su se na posao, a ostatak zaposlenih nakon božićnih praznika sukcesivno će se vraćati u pogone glavnog proizvodnog toka, navedeno je u saopštenju.


'Smederevo steelworks' operating again with tons of steel - Second high furnace started
On January, 6th, in the steel production plant at `Smederevo steelworks`, the second furnace was started and after a month and a half of overhaul activities on the entire line, the factory started the production again.

For preparation of sinter, agglomeration plant started operating on January, 3rd, 2014, and in a few days it is expected that the first quantities of liquid steel will be transported towards the steel mill, it was announced from `Smederevo steelworks`.

It is in plan to have the production run continuously with necessary technological minimum related to available raws, which is at least 45 working days.

One third of the entire number of employees at `Smederevo steelworks` are primary production workers who have returned to work from vacations and paid absences, and the remaining number of workers will be returning to work successively after the holidays to the main production line plants, according the announcement.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta