Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Nemci i Kinezi zainteresovani za saradnju sa kompanijom "Trayal"
U Kruševcu su juče boravili predstavnici nemačke i kineske kompanije iz oblasti gumarstva, koji su zainteresovani za saradnju sa korporacijom "Trayal", javlja RTV "Kruševac".

Oni su se susreli sa menadžmentom "Trayala" i tom prilikom razgovarano je o modalitetima poslovne saradnje, uključujući i stratešku.

Predstavnici nemačke kompanije "Holding Hammerling" i kineske "Wonda Boto", upoznali su se sa tehnologijom proizvodnje pneumatika u fabrici guma za dvotočkaše i unutrašnjih guma u Ćićevcu, kao i fabrici za teretne i industrijske pneumatike u Parunovcu.

Posle obilaska ovih poslovnih objekata, mešovita inostrana privredna delegacija, generalni direktor "Trayala" Miloš Nenezić, i zastupnik kapitala Sonja Veselinović sa saradnicima, nastavili su razgovore u kabinetu sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem i zamenikom gradonačelnika Jasminom Palurović.

Gosti su se interesovali za mere državne, ali i lokalne politike koje olakšavaju poslovanje stranih kompanija i investitora. Razgovori će biti nastavljeni, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou, navodi RTV "Kruševac".


Germans and Chinese interested in cooperation with Trayal
Yesterday, representatives of German and Chinese companies who are interested in cooperation with the Trayal corporation visited Krusevac, RTV Krusevac reports.

They met with the Trayal management and talked about business cooperation modalities, including strategic one.

Representatives of German company, Holding Hammerling and Chinese Wonda Boto, met with the technology of pneumatics production in the plant for two-wheel vehicles and internal tyres in Cicevac as well as with the plant for freight and industrial pneumatics in Parunovac.

After touring business facilities, mixed foreign trade delegation, GM of Trayal, Milos Nenezic and capital representative, Sonja Veselinovic with associates, continued talks in the cabinet with the mayor Dragi Nestorovic and deputy mayor, Jasmina Palurovic.

Guests were interested in measures of governmental as well as local policy which facilitate business of foreign companies and investors. Talks will continue both at local and governmental level, RTV Krusevac reports.


"Prevent" ne odustaje od prijepoljske "FAP Livnice" - Najavljene investicije od 11 mil EUR
Preduzeće "Prevent" iz Visokog u Bosni i Hercegovini zainteresovano je za kupovinu FAP-ovog pogona "Livnice sa nadgradnjom" u Prijepolju, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Najavljena privatizacija omogućila bi pokretanje proizvodnje, zapošljavanje oko 500 novih radnika i otvaranje perspektive za samu fabriku, Prijepolje, i čitav ovaj kraj - kazao je Ljajić novinarima prilikom obilaska FAP-ovog pogona u Prijepolju, sa predstavnicima firme "Prevent".

I predstavnici firme "Prevent", koja ima oko 4.000 zaposlenih u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, ponovili su spremnost da kroz aktuelnu privatizaciju 502 preduzeća u Srbiji postanu vlasnici "Livnice sa nadgradnjom" i da u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnog programa investiraju 11 mil EUR.

Predstavnici "Prevent"-a kazali su da su spremni da sačuvaju postojeći proizvodni program "Livnice", da investiraju u otvaranje još jedne linije livenja, ali i da prošire asortiman uvođenjem proizvodnje presvlaka za autoindustriju po čemu su poznati u evropskim okvirima, jer u svojim pogonima u BiH rade za kompanije "Volkswagen", "Audi", "Škoda", "Seat" itd.

Oni su istakli da očekuju poziv iz Ministarstava privrede i konkretizaciju razgovora o privatizaciji "Livnice sa nadgradnjom".

U razgovorima o planovima privatizacije "Livnice sa nadgradnjom" učestvovali su predstavnici matične FAP korporacije iz Priboja kao i predstavnici lokalne samouprave iz Prijepolja.


Prevent does not give up Prijepolje-based FAP Livnice – Investments of EUR 11 m underway
Prevent from Visoko in Bosnia and Herzegovina is interested in the acquisition of FAP’s Prijepolje-based Livnica sa nadogradnjom, the minister of trade, tourism and telecommunications, Rasim Ljajic, said.


- The announced privatization would enable production start, some 500 new hires and opeing of the plant’s prospect, Prijepolje, and the entire region – Ljajic said to journalists when touring FAP’s Prijepolje-based section with Prevent’s representatives.


Representatives of the Prevent company which has 4.000 employees in Visoko, Gorazde, Zenica, Jelah and Vogosca repeated they are ready to become owners of Livnica sa nadogradnjom through current privatization of 502 firms in Serbia and to pour EUR 11 m in modernization of production and production program expansion.


Prevent’s representatives said they are ready to keep the existing production program of Livnica, to invest in another line as well as to expand product range through introducing production of coverings for automotive industry, the thing they are famous for in the European environment because in their departments in Bosnia and Herzegovina, they work for Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, etc.

They outlined they expect a call from the Ministry of trade to specify talks on privatization of Livnica sa nadgradnjom.

In the talks about privatization plans of Livnica sa nadgradnjom, representatives of mother FAP corporation from Priboj as well as representatives of the Priboj self-governance


Investicije kompanije "Delta holding" 27,7 mil EUR u prvih devet meseci 2014.- Kompanija planira ula
Investicije "Delta holdinga" za devet meseci ove godine iznosile su 27,7 mil EUR, a iz te kompanije najavljuju pokretanje velikih projekata u narednom periodu za koje je već obezbeđeno finansiranje u vrednosti većoj od 200 mil EUR.

Dinamika realizacije projekata zavisiće najviše od efikasnosti i brzine u izdavanju građevinskih i svih drugih potrebnih dozvola, a oni će doneti hiljade novih radnih mesta, saopšteno je danas na predstavljanju izveštaja o poslovnim rezultatima "Delte" za period januar - septembar 2014. godine.

Izvršni potpredsednik "Delta holdinga" za operativne poslove Dejan Jeremić rekao je da se dve već završene investicije odnose na izgradnju druge hladnjače na imanju u Čelarevu (6 mil EUR) i nove linije za proizvodnju kratke testenine u novosadskom "Danubiusu" (1,8 mil EUR).

U toku je realizacija najvećeg ovogodišnjeg projekta, izgradnje novog distributivno-logističkog centra "Delta Transportnog Sistema" u Staroj Pazovi (10,2 mil EUR), naveo je Jeremić na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković. Taj projekat će doneti i 400 novih radnih mesta.

Potpredsednik "Delta holdinga" za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković predstavljajući strategiju razvoja 2015-2019, najavila je izgradnju šoping mola na Autokomandi (200 mil EUR), novog hotela u Bloku 20 (110 mil EUR), kao i novog poslovnog sedišta "Delta holdinga" u Bloku 19, između hotela "Crowne Plaza" i NBPG apartmana (25 mil EUR).

Već je obezbeđeno 200 mil EUR, a prema rečima Desivojević Cvetković, ti projekti će doneti više hiljada radnih mesta. Ona je najavila i investicije "Delta holdinga" u regionu, među kojima je izgradnja šoping mola u Banjoj Luci, u koji će biti uloženo 50 mil EUR.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta