Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Model of Belgrade airport expansion to be known by June 2015
Vice president of the Government and the minister of construction and traffic, Zorana Mihajlovic estimated that by mid next year, the state will have to opt for how it will expand capacities of Belgrade’s airport Nikola Tesla.
- It is definite that next year we have to opt for how we will expand it because Belgrade’s airport will not be able to accept all the passengers if they continue with the passenger number increase this way – she said for Beta agency.

Mihajlovic said that the Belgrade-based airport must expand and get quality partner, outlining that it is only a matter of model to be conducted.

According to her, memorandum of understanding which the Airport signed with French Vinci, is not obliging and implies a kind of a consulting relation.


Vreme je za tržište kapitala - Međunarodna konferencija Beogradske berze 18. novembra
U utorak, 18. novembra u beogradskom hotelu "Hyatt Regency" biće održana trinaesta po redu Međunarodna konferencija Beogradske berze "Upgrade in Belgrade 2014", na kojoj se očekuje više od 200 učesnika, koji će diskutovati o najaktuelnijim temama iz oblasti privrede, finansija i tržišta kapitala.

Među govornicima ovogodišnje Konferencije Beogradske berze, između ostalog, najavljeni su i ministar privrede, Željko Sertić, predsednik Fiskalnog saveta Republike Srbije Pavle Petrović, predsednik "MK Grupe" Miodrag Kostić, kao i drugi mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Cilj ovogodišnje Konferencije Beogradske berze jeste da stručnoj javnosti ponudi listu međusobno povezanih koristi koje tržište kapitala nudi, ali koje srpska ekonomija ne koristi. U tom smislu, teme su fokusirane na tri ključne oblasti: makroekonomsku situaciju u Srbiji, mogućnosti finansiranja poslovanja domaćih preduzeća putem tržišta kapitala i dosadašnji i budući očekivani razvoj srpske fondovske industrije. Osim toga, biće održano i specijalno predavanje na temu praktičnih aspekata emisije i trgovanja municipalnim obveznicama, koje predstavljaju jednu od efikasnih opcija finansiranja projekata lokalnih zajednica putem tržišta kapitala, koja do sada u Srbiji nije zaživela u odgovarajućoj meri.

Po četvrti put, sastavni deo Međunarodne konferencije Beogradske berze biće i Regionalna investitorska konferencija, u okviru koje se profesionalni portfolio investitori na direktnim, individualnim B2B sastancima sa menadžmentom najkvalitetnijih akcionarskih društava upoznaju sa poslovanjem i planovima razvoja ovih kompanija. Ovogodišnja investitorska konferencija Berze okupiće 17 kompanija iz šest zemalja regiona, kao i 17 predstavnika investicionih kuća iz Evrope i SAD, a biće održano više od 125 planiranih B2B sastanaka. Kao i prethodne godine, suorganizator Investorske konferencije je investiciono društvo "WOOD & Company" iz Praga, jedno od vodećih investicionih društava u Centralnoj Evropi.

Generalni sponzor trinaeste po redu Međunarodne konferencije Beogradske berze je kompanija NIS Novi Sad, a među sponzorima su i AIK banka iz Niša, Banka Intesa iz Beograda, kao i Udruženje banaka Srbije.

Više informacija o ovogodišnjoj Konferenciji Beogradske berze, kao i pratećem obeležavanju 125 godina od osnivanja i 25 godina od reosnivanja Beogradske berze, raspoloživo je na stranici www.belex.rs/k14/index.php.


Pokrenuta proizvodnja i u PEVG i PENG u Petrohemiji
Nakon pokretanja proizvodnje u fabrici Etilen u pančevačkoj Petrohemiji i u polietilenskim fabrikama PEVG i PENG počela je prozivodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu, saopšteno je danas Tanjugu u Petrohemiji.

Sve petrohemijske fabrike rade stabilno, prema operativnom planu proizvodnje.
Start fabrike HIP-Petrohemija je završen i obavljao se uz intenzivnu kontrolu zagađujućih materija u vazduhu, koja je pokazala da se proces odvijao u skladu sa standardima kvaliteta životne sredine.

"Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da informišemo naše potencijalne nove poslovne partnere o prisustvu naših proizvoda na tržištu i da nastavljamo uspešnu saradnju sa postojećim poslovnim partnerima", ističu u Petrohemiji i zahvaljuju postojećim poslovnim partnerima na strpljenju i razumevanju.

Obnavljanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji usledilo je posle dvomesečnog remonta tokom kojeg je obavljena revitalizacija proizvodnih sistema, kao i kontrola i sanacija proizvodne opreme.

Remontne aktivnosti koje su sprovedene omogućile su nastavak bezbednog i efikasnog rada postrojenja.
Taj period iskorišćen je i za obavljanje pripremnih aktivnosti u vezi sa projektima unapređenja energetske efikasnosti i smanjenja troškova proizvodnje, kažu u Petrohemiji.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta