Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Veroljub Dugalić ponovo generalni sekretar Udruženja banaka Srbije
Dosadašnji generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić ponovo je izabran na tu dužnost, u mandatu od četiri godine, objavilo je to udruženje.

Dugalić je generalni sekretar UBS od 2003. godine, a profesor je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu i zamenik predsednika Međunarodnog bankarskog saveta sa sedištem u Moskvi.

Izabran je i novi Upravni odbor UBS na čijem je čelu predsednik Upravnog odbora Societe Generale banke Goran Pitić.


Vlasnik "zdenka" sireva izlazi na berzu
Vodeći igrač na hrvatskom mlinarskom tržištu, "Granolio grupa", ide u javnu ponudu deonica, kojom planira da prikupi između 90 i 131 milion kuna (12 do 17 mil EUR) svežeg kapitala.

Upis deonica počinje 25. novembra i trajaće samo tri dana, što upućuje na to da je većinski vlasnik, Hrvoje Filipović, koji drži više od 96% deonica, prilično siguran u uspeh projekta, piše hrvatski Tportal.

Ukoliko plan dokapitalizacije uspe, akcije "Granolija" biće uvršćene na službeno tržište Zagrebačke berze.

Pravo upisa imaju investitori koji upišu deonice u minimalnoj protivvrednosti od 100.000 EUR (pri donjem rasponu cene), što konkretno znači najmanje 5.800 deonica.

Kako navodi isti izvor, cilj Hrvoja Filipovića je da zadrži većinski udeo u kompaniji, a zavisno od ishoda upisa deonica ostali investitori postali bi vlasnici između 37 i 40% kapitala "Granolio grupe".

Prikupljenim novcem "Granolio" planira da vrati kredit kojim je ove godine za oko 200 miliona kuna od "Agrokora" kupio mlinarski biznis i postao tržišni lider u proizvodnji i skladištenju brašna.

"Granolio" u svom vlasništvu ima i proizvođača poznatih "zdenka" sireva, zatim Zdenačku farmu za proizvodnju mleka, ali i proizvodnju povrća.

Pre preuzimanja "Agrokorovog" mlinarskog biznisa, "Granolio" grupa je u 2013. ostvarila prihod nešto veći od 780 miliona kuna.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta