Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Akcionari Laškog zajedno do kupca
Veći deoničari slovenačke Pivovarne Laško postigli su sporazum o zajedničkom nastupu u prodaji deonica.

Uprava Laškog je, na osnovu primljenih neobavezujućih ponuda u postupku dokapitalizacije te pivare, a pristigle su ponude strateških investitora i finansijskih fondova, potvrdila uži izbor potencijalnih investitora koji će biti pozvani na dalju saradnju, prenosi regionalni portal Seebiz.

Predviđeno je da proces dokapitalizacije bude završen u 2015. godini, s ciljem postizanja najveće moguće cene za deonicu.

Očekuje se da će izabrani investitori, posle ulaska u kapital, objaviti ponudu za kupovinu u skladu sa Zakonom o preuzimanju. Time će preostalim deoničarima biti omogućeno da se povuku iz društva za istu cenu po deonici.

Pivovarnu Laško u postupku dokapitalizacije savetuje banka Unikredit.

Isti izvor navodi da je grupa Laško u prvih devet meseci ostvarila 187 miliona evra prihoda i 24,6 miliona evra čiste dobiti.


Ariva Litas kupuje srpski mercedes
Kompanija Ikarbus će 27. novembra sa firmom "Arriva litas" iz Požarevca potpisati ugovor o kupoprodaji 10 solo gradskih autobusa.

Od tih autobusa jedan je i prototip IK112 LE napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom.

Ikarbus je saopštio da će tog dana potpisati još jedan ugovor sa Dajmlerovim generalnim distributerom, kompanijom Star Import, o poslovno tehničkoj saradnji.

Na osnovu tog ugovora Ikarbus će postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" (kombi) šasije, rečeno je Tanjugu u Ikarbusu.

Ugovori će biti potpisani u prostorija Ikarbusove fabrike u Zemunu.

Ikarbus je u martu ove godine predstavio novi model autobusa IK112 LE - prvi autobus koji je napravljen u saradnji sa Mercedesom. U pitanju je "lou entri solo" gradski autobus, koji je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta 100 putnika, sa 35 sedišta.

Autobus je prilagođen prigradskim linijama i lošijim putevima i jeftiniji je od niskopodnog.


"Henkel" otvorio proizvodni pogon u Kruševcu vredan 21 mil EUR
Kompanija "Henkel" svečano je danas otvorila novi pogon za proizvodnju "Brefa" u fabrici u Kruševcu. Vrednost investicije je 21 mil EUR.

Iz ovog pogona proizvodi "Bref" će biti plasirani na sva tržišta na koja "Henkel" izvozi. U novom pogonu posao je dobilo 220 radnika.


Henkel opens production department in Krusevac totaling EUR 21 m
Today, Henkel has officially opened the department for Bref production in Krusevac-based plant. The investment totals EUR 21 m.

Bref products will be launched from this section to all the markets Henkel exports to. New production department employed 220 people.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta