Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energomontaža" i "Energoinvest" grade dalekovod u Crnoj Gori vredan 29,3 mil EUR
Konzorcijum beogradske "Energomontaže" i sarajevskog "Energoinvesta" potpisali su ugovor sa "Crnogorskim elektroprenosnim sistemom" (CGES) za izgradnju dela dalekovoda Lastva-Pljevlja, u vrednosti od 29,33 mil EUR.

Reč je o najvećoj investiciji te vrste u jugoistočnoj Evropi, saopštio je taj konzorcijum.

Ugovor za izgradnju sekcije Cevo-Pljevlja, tog 400 kilovoltnog (KV) dalekovoda potpisan je u petak 28. novembra.

Tenderska procedura je sprovedena po pravilima i procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), iz čijeg se kredita finansira projekat.

Veličina posla privukla je renomirane kompanije iz celog sveta, pa su dokumentaciju otkupile 33 kompanije iz 20 različitih zemalja, a ponudu je predalo 11 ponudača.

U najoštrijoj svetskoj konkurenciji "Energomontaža" i "Energoinvest" ponudili su najbolje i ekonomski najpovoljnije rešenje, čime su još jednom dokazali da kompanije iz regiona, udruživanjem mogu da se bore, rame uz rame, sa najvećim svetskim igračima i da u toj konkurenciji trijumfuju, ističe se u saopštenju.

Predmet ugovora je projektovanje i izgradnja mešovitog voda naponskog nivoa 400 kV, ukupne dužine 115 kilometara, od čega je dužina dvostrukog dalekovoda 40 kilometra, a jednostrukog 75 kilometara, kao i rešavanje svih ukrštanja sa postojećim vodovima naponskog nivoa 110 kV i nižeg.

Trasa prolazi kroz izuzetno složen i zahtevan planinski teren, kroz nacionalni park Durmitor i kanjonom reke Tare, na oko 420 stubova.

"Energomontaža" a.d. Beograd, članica "Kodar grupacije", je kompanija specijalizovana za projektovanje i izgradnju dalekovoda i trafo stanica svih naponskih nivoa, telekomunikacionih sistema u fiksnoj i mobilnoj telefoniji i proizvodnju čelicnih konstrukcija za potrebe energetskog i telekomunikacionog sektora.

Više od pola veka uspešno posluje u zemlji i inostranstvu i zapošljava više od 400 visokostrucnih kadrova i u vrhu je u svojoj oblasti u jugoistočnoj Evropi.

"Energoinvest" d.d. Sarajevo je vodeća inženjering kompanija u Bosni i Hercegovini, čije aktivnosti obuhvataju projektovanje i realizaciju kompleksnih objekata u zemlji i inostranstvu u oblastima elektroenergetike, hidrogradnje i građevinarstva, automatike, termoenergetskih i procesnih postrojenja i komunikacionih tehnologija.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta