Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
Kvartalno prilagođavanje indeksa BELEX15


EPS dobitnik Nagrade za izvrsnost SAP takmičenja
Elektroprivreda Srbije (EPS) dobitnik je Nagrade za izvrsnost, na takmičenju "SAP Quality Awards" za region Centralno-istočne Evrope, saopstio je organizator takmičenja.

U konkurenciji više desetina projekata nominovanih u 14 zemalja, na takmičenju SAP projekata za region Centralno-istočne Evrope, EPS je poneo titulu Excellence Winner (Nagrada za izvrsnost) na projektu implementacije SAP ERP rešenja.

EPS je time stekao pravo da projekat uđe u finalni izbor za projekat godine na EMEA regionu (Evropa, Srednji istok i Afrika).
"Projekat implementacije SAP ERP u EPS-u je za nas u Srbiji od izuzetne važnosti, i ponosni smo što je baš taj projekat nagrađen,“ izjavio je direktor kompanije SAP za Jugoistočnu Evropu, Vojislav Genić.

On je napomenuo da je projekat počeo 2013. godine i u rekordnom roku sistem je pušten u rad početkom ove godine.

Osnovni zadatak koji je EPS postavio je bilo uspostavljanje jedinstvenog poslovnog informacionog sistema, koja će EPS-u omogućiti efikasno i efektivno upravljanje, korporatizaciju i standardizaciju poslovnih procesa, i biti platforma za procese deregulacije i transformacije EPS-a u budućnosti.

Ceremonija proglašenja pobednika za Centralno-istočnu Evropu održaće se u februaru 2015. godine, u SAP-ovom poslovnom centru u Pragu. Tom prilikom će pobednicima biti uručene nagrade, plakete i sertifikati.


Vlada usvojila plan reorganizacije EPS-a
Vlada Srbije usvojila je plan reorganizacije Elektroprivrde Srbije (EPS), a vrlo brzo će biti usvojen i plan restrukturiranja za "Srbijagas", izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Antić je na konferenciji za novinare rekao da se zajedno sa ministarstvima finansija i privrede i Svetskom bankom, koju je Međunarodni monetarni fond delegirao da isprati taj proces, rade i planovi finansijske održivosti EPS-a i finansijske konsolidacije "Srbijagasa".

- To će bez ikakve dileme već u 2015. godini dati nekakve rezultate. EPS mora daleko efikasnije da funckioniše i da ostvaruje bolje finansijske rezultate i da vrati veća sredsta u budžet Srbije. "Srbijagas" mora biti ekonomičniji i održiv - rekao je Antić.

On je naglasio da je 2015. prva godina u kojoj u budžetu ne postoje garancije za dodatna zaduživanja "Srbijagasa" za plaćanje isporuka prirodnog gasa.

"Srbijagas" mora da svoje funkionisanje učini ekonomski održivim, da poveća naplatu i efikasnost poslovanja, rekao je Antić.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta