Dobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzistaDobrodosli na sajt Medjunarodnog centra za razvoj finansijskog trzista
O namaUsluge CentraProizvodi CentraSavetovanja i seminariNasi rezultatiNasi klijenti
Arhiva vesti
"Energoprojekt Holding" u 2015. ulazi sa ugovorenim poslovima vrednim oko 500 mil EUR
Generalni direktor "Energoprojekt Holdinga" Vladimir Milovanović izjavio je u petak (5. decembra 2014. godine) da je ta kompanija još sredinom godine ispunila plan za 2014, realizacijom poslova vrednih oko 293 mil EUR, i da očekuje da će u 2015. godinu ući sa ugovorenim poslovima od oko 500 mil EUR.

- Verujem da bi "Energoprojekt" ugovorio i čitavu milijardu dolara novih poslova, da nije bilo poremećaja na tržištu Rusije i Kazahstana - rekao je Milovanović za najnoviji broj magazina "Nova ekonomija" i ocenio da to svakako ostaje cilj "Energoprojekta" u narednom kratkoročnom periodu.

Milovanović je podsetio da ovaj holding ostvaruje odlične rezultate u inostranstvu, i napomenuo da danas imaju poslovne aktivnosti na četiri kontintetna, u 17 zemalja.

Na pitanje da li očekuje uspon ne samo "Energoprojekta", već i cele građevinske industrije ako se, kako se najavljuje, krene intenzivnije u gradnju kapitalnih infrastrukturnih objekata u Srbiji, Milovanović je rekao da to može da pomogne građevinskoj industriji i da doprinese rastu bruto domaćeg proizvoda, ali samo u slučaju da te radove u celini ili u procentu ne manjem od 60% izvode domaće firme.

- Firme koje realizuju projekte, kao i institucije Republike Srbije, moraju da obezbede ispravno korišćenje novca. Angažovane firme moraju da poštuju zakon, uplaćuju poreze i doprinose za svoje zaposlene, plaćaju PDV i kvalitetno, po pravilima struke, realizuju projekte - smatra Milovanović.

- Kapaciteti postoje, ali treba ih svrsishodno organizovati i rukovoditi njima na adekvatan način. Tada neće izostati ni pozitivni efekti na ukupnu ekonomiju u državi, a postupno će se obnoviti i izvozni kapacitet domaćih građevinskih i inženjering kompanija i poboljšati njihov finansijski rejting i garancijski potencijal - ocenio je Milovanović.


"Mali" akcionari
Emitenti
Posrednici
Investitori
Proizvodi Centra
Arhiva vesti
Kontaktirajte nasKnjiga gostijuMapa sajta